Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τυνησία – Ελλάδα 48-100

Τυνησία – Ελλάδα 48-100

Dorsey Greece Tinisia

Dorsey-Greece-Tinisia

Εμφατική πρόκριση…
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη αλλά η Εθνική μας το απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στον παρκέ. Κάνοντας επίδειξη δύναμης, σκόρπισε την Τυνησία στους “52 ανέμους”, επικρατώντας με 100-48 και πανηγύρισε την πρόκριση στην οχτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία.

Η “γαλανόλευκη” υπερίσχυσε καθολικά από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βγάζοντας εντυπωσιακές φάσεις στον επιθετικό τομέα, με πρωτοπόρο τον “αέρινο” Τάιλερ Ντόρσεϊ που σταμάτησε στους 25 πόντους! Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ξανά επιβλητικός, έχοντας 10 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ διψήφιος ήταν και ο Διονύσης Σκουλίδας, που σημείωσε 11 πόντους. Στα θετικά και η πρώτη, ουσιαστική, συμμετοχή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που πάτησε παρκέ για 12.4 λεπτά και είχε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Τυνησία έσπασε το “ρόδι” με τρίποντο του Χαϊρί αλλά η συνέχεια ήταν αποκλειστικά “γαλανόλευκη“. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απάντησε με επιμέρους 15-1 για να δώσει στη διαφορά διψήφια υπόσταση (4-15) ύστερα από 6 λεπτά αγώνα, με κύριους εκφραστές τους Παπαγιάννη και Μήτογλου. Η παντοδυναμία της εθνικής μας ομάδας δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο και ο Ντόρσεϊ με συνεχόμενους πόντους, έκανε το 11-21, του πρώτου δεκαλέπτου.

Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ πήρε το “όπλο” του και έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Αφρικανών, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν την ελληνική “αρμάδα” ενώ και επιθετικά είχαν εγκλωβιστεί από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της εθνικής μας, με τον Παπαγιάννη να προστατεύει ιδανικά τη ρακέτα. Απόρροια αυτών ήταν ένα επιμέρους 38-11 (!) της Ελλάδας, στην περίοδο, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +37 (22-59), πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Ολόκληρο το δεύτερο μέρος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους διεθνείς μας να κάνουν “πάρτι” και στις δύο πλευρές του παρκέ, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 22-59, 37-84, 48-100.
ΤΥΝΗΣΙΑ (Μπεν Αμεούρ): Αουιτσί, Μεθνάνι, Γκανουνί 10, Μπχουρί, Ντχιφ 7 (1), Τζαουαντί 9 (1), Ρασίλ 2, Χαϊρί 3 (1), Ανταμί 6, Σαϊντανί 4 (1), Μπεν Μακχλούφ 5 (1), Γκουεμπελαουί 2.
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 9 (1), Λούντζης 8 (2), Κώττας 5, Ντόρσεϊ 25 (3), Μήτογλου 6, Μουράτος (5ρ.-7ασ.), Σκουλίδας 11 (3), Τσαλμπούρης 8, Μπίλλης 9 (2), Σταμάτης 5 (1), Παπαγιάννης 10 (9ρ.), Χαραλαμπόπουλος 4.

  • papazotos 1

    Εθνική Εφήβων: Ελλάδα-Αίγυπτος 91-57

    Η Εθνική Εφήβων έκανε το 3/3 στο τουρνουά Άλμπερτ Σβάιτσερ. Η Εθνική Εφήβων έκανε την τρίτ…
  • kina ellada

    Κίνα – Ελλάδα 60-77

    Σπουδαία νίκη για την Εθνική Εφήβων. Η Εθνική Εφήβων νίκησε 77-60 την Κίνα στην πρεμιέρα τ…
  • IMG 3411 jpeg

    Περιστέρι – Τενερίφη 90-82

    Το Περιστέρι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Τεράστια νίκη γι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…