Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Θολώσαμε στο τέλος”

“Θολώσαμε στο τέλος”

Efivoi Volos

Efivoi-Volos

Σε ένα κατάμεστο κλειστό στον Βόλο, η Εθνική ομάδα των Εφήβων έχασε από την αντίστοιχη της Λιθουανίας με 70-64 για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων. Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησαν οι Σκουλίδας, Μιλεντίγιεβιτς και Χρηστίδης.

Ο Διονύσης Σκουλίδας ήταν από τους πρωταγωνιστές για την ελληνική ομάδα, αλλά δεν δίστασε να κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του, μιλώντας για την εξέλιξη της αναμέτρησης: “Πιστεύω τα χαμένα ριμπάουντ και τα άστοχα σουτ από την πλευρά μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Βιάστηκα κι εγώ να κάνω κάποια σουτ. Χάσαμε κάποιες άμυνες, έβαλαν και κάποια μεγάλα σουτ κι έτσι κρίθηκε το ματς. Πρέπει να νικήσουμε τη Βοσνία το Σάββατο, καθώς περιπλέκεται η κατάσταση. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω, είναι ένα μεγάλο σε διάρκεια τουρνουά και υπάρχει δρόμος”.

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς τόνισε: “Στο τέλος υπήρξαν στιγμές που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Ξέραμε ότι η Λιθουανία είναι μια ομάδα από τις δυνατές του πρωταθλήματος. Εχει πολλά αλτικά παιδιά. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο τέλος λίγο θολώσαμε δεν μπήκαν κάποια σουτ ελεύθερα. Στην άμυνα παίξαμε όπως παίξαμε και με την Κροατία αλλά χάσαμε μερικές μάχες κάτω από το καλάθι, έβαλαν επιπλέον οι Λιθουανοί κάποια τυχερά καλάθια και έτσι κρίθηκε το παιχνίδι. Πιστεύω πως στο παιχνίδι με την Βοσνία θα ανταποκριθούμε πολύ καλύτερα από ότι σήμερα σε άμυνα και επίθεση. Ξέρουμε πως η Βοσνία δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη. Είναι μια μαχητική ομάδα, γρήγορη με ψηλά παιδιά είναι περίπου όπως οι Λιθουανοί. Πιστεύω πως μέσα από την σκληρή άμυνα και με υπομονή στην επίθεση θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Χρηστίδης, δήλωσε: “Ξέραμε πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος η Λιθουανία. Μπήκαμε δυνατά, πήραμε μια διαφορά και προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε όσο γινόταν περισσότερο. Από κει και πέρα μπήκαν κάποια δικά τους σουτ, κάποια δικά μας δεν μπήκαν, χάσαμε αρκετές βολές και κάπως έτσι κρίθηκε το αποτέλεσμα. Πάθος και ενέργεια βγάλαμε ως ομάδα και προσπαθήσαμε. Από κει και πέρα ήταν θέμα αν θα έμπαινε ένα σουτ ή μια βολή. Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και όπως είπα δεν μπήκαν τα σουτ δεν μπήκαν οι βολές, ίσως να έφταιγε ο υπέρμετρος ενθουσιασμός μας, όμως δεν σταματάμε να προσπαθούμε και πάμε για το επόμενο παιχνίδι με την Βοσνία το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε. Θα τα παίξουμε όλα για όλα κόντρα. Εχουμε κάνει μια νίκη και μία ήττα, πρέπει να κερδίσουμε για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…