Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τα τρία κλειδιά του Κατσικάρη

Τα τρία κλειδιά του Κατσικάρη

katsikaris foni pagkosmio

katsikaris-foni-pagkosmio

Ο Φώτης Κατσικάρης ανακοίνωσε τους 15 παίκτες, που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου. Εκτός προεπιλογής έμεινε τόσο ο Λουκάς Μαυροκεφάλιδης όσο και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, με τον οποσπονδιακό τεχνικό να επιλέγει τελικά τους Ζήση Σαρικόπουλο και Δημήτρη Αγραβάνη.

“Η προετοιμασία ξεκινάει στις 31 Ιουλίου. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε καμία απουσία. Ήταν σίγουρα μία δύσκολη επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί φέτος είχα τη δυνατότητα, μιας και δεν βρισκόμουν σε πάγκο συλλόγου, να έχω συχνή επαφή με όλους τους παίκτες”, δήλωσε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και ανέφερε στη συνέχεια τα τρία πράγματα, στα οποία θα βασιστεί η “γαλανόλευκη”.

“Θα δώσουμε βάση σε τρία πράγματα. Πρώτον στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου επιθυμούμε πάλι να παίξουμε ένα ελκυστικό και συνάμα αποτελεσματικό μπάσκετ. Όπλο μας είναι το μυαλό. Όλοι στο εξωτερικό γνωρίζουν πως οι Έλληνες έχουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Δεύτερον, στο συναισθηματικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας τόσο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, όσο και μετά απ’ αυτά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά.

Τρίτον, στην ανιδιοτέλεια. Όλοι οι παίκτες θα παίξουν για την ομάδα. Ο ρόλος τους θα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που έχουν στους συλλόγους τους. Το σίγουρο είναι πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση τα κοψίματα. Θα δούμε ποια θα είναι η καλύτερη δωδεκάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, καθώς θεωρώ πως έχουμε όλα τα συστατικά για να πάμε ψηλά. Υπάρχει πολύ ταλέντο, μεγάλη εμπειρία και καλά κορμιά”.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος από τη μεριά του δήλωσε: Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο βαδίζουμε κι έχει τελειώσει από το 2014. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον Φώτη Κατσικάρη κι όλα όσα κάνουμε δεν είναι επ’ ευκαιρία, αλλά προγραμματισμένα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να πάρει η Εθνική την καλύτερη θέση, πράγμα που έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός.

Θέλουμε να φτάσουμε στο υψηλότερο σκαλοπάτι, οι κινήσεις μας έχουν αρχίσει εδώ και μήνες. Ο Φώτης και οι συνεργάτες του κοντεύουν να γίνουν πολίτες των ΗΠΑ, μιας και η μισή Εθνική κατοικοεδρεύει εκεί, ενώ άλλοι είναι στην Ευρώπη. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, κάτι που αναγνωρίζεται και μέσα στο ίδιο το μνημόνιο. Εμείς αντιστεκόμαστε όσο είναι δυνατό σε αυτή την κρίση και προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο και να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον για την Εθνική. «Η οικονομική επιχορήγηση από την πολιτεία είναι ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη, αλλά δεν το κάνουμε πρώτο θέμα γιατί δοκιμάζεται όλος ο ελληνικός λαός. Τα μέσα μας είναι πενιχρά”.

Ενώ, για την ασφάλιση των παικτών: “Αυτό το θέμα νομίζω ότι έχει λυθεί. Οι παίκτες είναι ασφαλισμένοι από τη διεθνή ομοσπονδία. Δεν έχει ανακύψει κανένα τέτοιο θέμα, μην το δημιουργήσουμε εμείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…