Κεντρική Basket League Άρης Τα εγκαίνια του Μουσείου (pics)

Τα εγκαίνια του Μουσείου (pics)

Harris Delinikolas Aris

Harris Delinikolas-Aris

Ο Άρης δείχνει να έχει θέσει γερές βάσεις για το μέλλον. Η άφιξη του κ. Νίκου Λάσκαρη και η επένδυσή του στην ομάδα, έχει δώσει όραμα σε όλους τους απανταχού φίλους των “κιτρινόμαυρων”. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, όποιος δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον. Και μιας και ο Άρης έχει τόσο ένδοξο παρελθόν, δε γινόταν να μην το τιμήσει.

Το παρόν στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν τεράστιες μορφές της Ιστορίας του Άρη, όπως ο Νίκος Γκάλης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Χάρης Παπαγεωργίου, Βασίλης Λυπιρίδης κ.α. Παράλληλα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Nick Galis Hall, που αποθέωσε τους παλαιμάχους, ενώ ακόμα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το όλο εγχείρημα. Ιδιαίτερο… σημείο της βραδιάς ήταν, όταν όλος ο κόσμος τραγούδησε τον ύμνο της ομάδας, ενώ μαζί τους συμμετείχαν και οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

aris-parousiasi-museum-arvanitis-gkalis

Ο χώρος επιβλητικός και στον προθάλαμο βρίσκονται τρόπαια από συμμετοχές του Άρη σε τελικούς κυπέλλου Ελλάδας και άλλων τουρνουά, αλλά και εκθέματα όπως φόρμες παικτών και φωτογραφίες.

aris-parousiasi-museum4

Ο κύριος θάλαμος με το χαρακτηριστικό όνομα (Αίθουσα του Θρόνου), δείχνει το μεγαλείο του “Αυτοκράτορα” του ελληνικού μπάσκετ. Στο χώρο κυριαρχούν τα 21 τρόπαια του “Θεού του πολέμου”, ενώ πάνω από κάθε κούπα, υπάρχει τηλεόραση όπου προβάλλεται ο αγώνας στον οποίο κατακτήθηκε ο τίτλος.

aris-parousiasi-museum3

aris-parousiasi-museum8

Το μάτι αμέσως πέφτει στις εκτατοντάδες φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στον τοίχο. Παίκτες τόσο Έλληνες όσο και ξένοι που έχουν τιμήσει την Ιστορία του Συλλόγου έχουν περίοπτη θέση, ενώ και το γυναικείο τμήμα έχει τη δική του γωνία.

aris-parousiasi-museum12

aris-parousiasi-museum10

Ακόμα, φανέλες και φόρμες του Νίκου Γκάλη, Λευτέρη Σούμποτιτς, Χάρη Παπαγεωργίου και άλλων θρύλων της ομάδας κοσμούν το χώρο, ενώ υπάρχουν και 96 μπάλες μπάσκετ που αντιπροσωπεύουν στους 96 παίκτες που κατέκτησαν τους 21 τίτλους. Όλες περιμένουν την υπογραφή του κάθε παίκτη κατά την επίσκεψη τους στο χώρο του μουσείου.

aris-parousiasi-museum7

aris-parousiasi-museum11

aris-parousiasi-museum6

Ο Άρης, όμως, εκτός από Αυτοκράτορας της μπασκετικής Ελλάδας, αποτελεί και μία από τις κορυφαίες ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Τρία ευρωπαϊκά τρόπαια κοσμούν το χώρο, ενώ υπάρχει ξεχωριστό σημείο όπου φωτογραφίες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες εκθέτονται.

aris-parousiasi-museum2

Τέλος, στο κέντρο υπάρχει προβολέας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει ένα εξαιρετικό βίντεο σχετικά με την Ιστορία της ομάδας, αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

aris-parousiasi-museum13

aris-parousiasi-museum9

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…