Κεντρική Eurobasket “Στόχος η εξάδα”

“Στόχος η εξάδα”

zisis ethniki

zisis-ethniki

Την εξάδα όρισε ως μινιμουμ στόχο της Εθνικής ο Νίκος Ζήσης, στη σημερινή Media Day της Εθνικής. Ο 31χρονος γκαρντ της Εθνικής μας, μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “ΣΠΟΡ Fm 94.6”

Αναλυτικά:
Γενικότερα στον αθλητισμό, πολλές φορές, το ότι έχεις απαρτία μπορεί να κρύβει παγίδες. Δεν μπορείς όμως να το σκέφτεσαι από τώρα. Σκεφτόμαστε θετικά και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά και θέλουμε να είμαστε υγιείς. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, όμως είναι ένα δυνατό Ευρωμπάσκετ με ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους. Θεωρώ πως ένας μίνιμουμ στόχος είναι τουλάχιστον η εξάδα , για να παίξουμε στο προολυμπιακό και να διακριθούμε σ’ αυτό που στερηθήκαμε πριν τρία χρόνια στη Βενεζουέλα».

Για το αν σκέφτεται να σταματήσει απ’ την Εθνική: “Δεν το σκέφτομαι ακόμα. Σε τέτοιες αποφάσεις είναι πολύ σημαντική η στήριξη απ’ την οικογένεια κι εγώ την έχω. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος στόχος μπροστά μας, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνεται, κάθε προπονητής κάνεις τις επιλογές του. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τους παλιούς συμπαίκτες σου, να φοράτε ξανά την ίδια φανέλα και να ξεκινάς προετοιμασία για έναν κοινό μεγάλο στόχο”.

Τέλος, για το αν είναι κίνητρο οι δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες: “Η αλήθεια είναι ότι δεν περνάμε ωραίες στιγμές. Δεν ζω στην Ελλάδα αλλά όλο το καλοκαίρι το περνάω εδώ. Αυτό που συμβαίνει το αφουγκράζομαι και το νιώθω. Είναι κρίσιμη περίοδος για την ιστορία της Ελλάδα. Γενικά τα τελευταία χρόνια θέλουμε και για τους εαυτούς μας και για την ομάδα να φέρουμε μια επιτυχία και ευελπιστούμε πως ήρθε η ώρα, αυτό είναι το καλοκαίρι που θα το καταφέρουμε. Κάθε φορά πρέπει να σκέφτεσαι τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους και να ξεχαστούν απ’ αυτά που ζουν τα τελευταία χρόνια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…