Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στην Κίνα για αγώνες

Στην Κίνα για αγώνες

pao world tour china euroleague

pao-world-tour-china-euroleague

Στην Κίνα θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο για να αγωνιστεί απέναντι σε ομάδες της Ασίας. Συγκεκριμένα, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τους “πράσινους” για τις αναμετρήσεις με τις Zhejiang Lions (28/09) και Guangdong Tigers (30/09), με στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην ασιατική αγορά.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της Ευρωλίγκα χαρακτήρισαν τους 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, ως “την πιο πετυχημένη ομάδα αυτόν τον αιώνα“.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι μας στην Κίνα κι είναι σπουδαίο συναίσθημα. Είδαμε ενδιαφέροντες ανθρώπους στο πρώτο μας ταξίδι εκεί και πολλές παραγωγικές ιδέες σχετικά με το μπάσκετ. Φυσικά κι είναι τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε την Ευρωλίγκα, ένα τόσο σπουδαίο οργανισμό, που θέλει να προωθήσει την Ευρώπη σε μία τόσο μεγάλη αγορά. Δεν ξεχνάμε πως είμαστε ένα από τα πιο πετυχημένα κλαμπ στην ιστορία. Πρέπει να βγαίνουμε μπροστά σε τέτοιες προσπάθειες που φέρνουν πιο κοντά ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ”.

Δηλώσεις έκανε και το νέο αστέρι της ομάδας, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Κίνα. “Είμαι χαρούμενος που εμείς, ο Παναθηναϊκός, ένα από τα πιο επιτυχημένα κλαμπ της ιστορίας, θα εκπροσωπήσουμε την Ευρωλίγκα στην Κίνα. Είναι μία τέλεια συνεργασία κι ο στόχος μας είναι θα προωθήσουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε μία χώρα με δισεκατομμύρια κόσμο, ο οποίος αποδεδειγμένα λατρεύει το άθλημα.

Ξέρω καλά τι γίνεται εκεί γιατί έχω παίξει στην Κίνα. Πιστεύω πως άπαντες πρέπει να είναι έτοιμοι ν’ ανταποκριθούν σε τέτοιες ενέργειες, που έχουν ως στόχο να προωθήσουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ”, είπε χαρακτηριστικά ο σέντερ του Παναθηναικού.

Τέλος, μίλησε και ο Τζόρντι Μπερτομέου, με τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκα να δηλώνει: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Παναθηναϊκός θα είναι μέρος της ασιατικής περιοδείας μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…