Κεντρική Ελευσίνα Στη Β’ Εθνική η Ελευσίνα

Στη Β’ Εθνική η Ελευσίνα

eleusina

eleusina

Το γράψαμε; Ισχύει!
Ήταν γνωστό, έγινε και επίσημο… Στη Β’ Εθνική θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Πανελευσινιακός, ο οποίος δεν άντεξε το μεγάλο οικονομικός βάρος συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 ως ΚΑΕ και αποφάσισε να συμμετάσχει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας. Τη θέση του στο πρωτάθλημα της Α2 θα πάρει ο Φάρος Κερατσινίου. Το eBasket σας είχε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό (Στην Α2 ο Φάρος) για το γεγονός πως ο Πανελευσινιακός θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική και ο Φάρος Κερατσινίου στην Α2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού έχει κάνει γνωστό, εδώ και πολύ καιρό, το πρόβλημα που δημιουργεί ο αθλητικός νόμος για τη συμμετοχή της ανδρικής μας ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης. Καταθέσαμε έγκαιρα τη θέση μας ότι με τη σημερινή μορφή ως ΚΑΕ, δηλαδή ως Ανώνυμη Εταιρεία, συνίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες είναι Ερασιτεχνικά Σωματεία.

Η συμμετοχή της ομάδας στην Α2 Κατηγορία θα ήταν ουσιαστικά και πραγματικά ένα μεγάλο οικονομικό βάρος, το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, πόσο μάλιστα όταν ολόκληρη η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και δεν υπάρχουν περιθώρια για πολυτέλειες.

Υπήρξε μία μεγάλη προσπάθεια για την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας ώστε να συμμετάσχουμε στην Α2 Κατηγορία ως ερασιτεχνικό σωματείο. Δυστυχώς ο χρόνος και οι εξελίξεις σε άλλα πιο σοβαρά θέματα της Πολιτείας δεν επέτρεψαν ώστε να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα μας.

Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια μία νοικοκυρεμένη διαχείριση και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μπει σε μία διαδικασία στην οποία θα οδηγούσε ενδεχομένως σε περιπέτεια το Σύλλογο, τους προπονητές του και τους αθλητές του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελευσινιακού, αφού εξάντλησε όλες τις δυνατότητες, σε χρόνο κι επαφές, έλαβε τη γενναία και λογική απόφαση να συμμετάσχει η ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης στη νέα σεζόν 2015-2016.

Ο Σύλλογος δεν υποβιβάζεται αλλά αναγεννιέται μέσω της επανεκκίνησης του. Δεν μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα σαλόνια αλλά η χαρά του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης. Με τη συμμετοχή στη Β’ Εθνική θα κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας, αναδεικνύοντας όλα τα ταλέντα που έχει βγάλει η Ακαδημία του Πανελευσινιακού τόσα χρόνια τώρα. Θα δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, δίπλα σε έμπειρους παίκτες, ώστε να δημιουργηθεί μία σταθερή βάση για την επάνοδο στις μεγάλες κατηγορίες με καλύτερες προοπτικές και συνθήκες.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Πανελευσινιακού θα εκπληρώσει όλες τις τελευταίες της υποχρεώσεις που αφορούν τη λειτουργία και το κλείσιμο της ΚΑΕ. Αυτή είναι μία απόδειξη ότι σεβόμαστε το λόγο μας, την υπογραφή μας και την ιστορία μας στον Αθλητισμό.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους και τους φίλους του Πανελευσινιακού να σταθούν δίπλα στο Σύλλογο, όπως κάνουν άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια. Μία νέα εποχή ξεκινά και τα καλύτερα έρχονται.

Οι όμορφες στιγμές και οι μεγάλες συγκινήσεις συνεχίζονται!!!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ελευσίνα

Δειτε επισης

Νίκος Κούτουλας: Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανελευσινιακός Α.Ο.

Με σταθερά βήματα συνεχίζει ο Πανελευσινιακός να δημιουργεί το ρόστερ του εν όψει της νέας…