Κεντρική Ασίστ Basketbase Στα σίγουρα ο Σούλης

Στα σίγουρα ο Σούλης

markopoulos

markopoulos

Όχι πως στον ΠΑΟΚ δεν έχουν… μάτι για να ξεχωρίσουν παίκτες και να τους φέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έκαναν σε αρκετές περιπτώσεις, με πιο ξεχωριστή ίσως αυτή του Ντι Τζέι Κούπερ. Ωστόσο είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, επί ημερών Μαρκόπουλου, είναι σύνηθες φαινόμενο η επιλογή ξένων παικτών με προϋπηρεσία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Νίκολα Μάρκοβιτς που προέρχεται από δύο καλές σεζόν με ΚΑΟΔ και Πανελευσινιακό, είναι μια από αυτές και επιβεβαιώνει ότι ο ΠΑΟΚ πολύ συχνά ως προς τους ξένους παίκτες του, βαδίζει στα σίγουρα.

2009-10: Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Ουίλιαμ Εϊβερι που είχε ήδη θητεία σε τέσσερις διαφορετικές ελληνικές ομάδες (Μακεδονικός 2003-04, Πανιώνιος 2005-06, ΑΕΚ 2007-08 και Τρίκαλα 2008-09) και τον Ουέιντ Χέλιγουελ που είχε περάσει από τον Πανιώνιο στη διετία 20022004 ενώ κράτησε τον Κένι Γκρέγκορι από την ομάδα της προηγούμενης σεζόν.

2010-11: Ο Σούλης Μαρκόπουλος διάλεξε τον Ντόνι ΜακΓκράθ με θητεία στο Αιγάλεω και την ΑΕΚ ενώ όταν την “κοπάνησε” ο Σιμς, πήρε τον Ρόμπερτ Ντόζιερ που είχε την εμπειρία του Κολοσσού.

2011-12: Το καλοκαίρι του 2011 ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε τον Ρασάντ Ράιτ που επτά χρόνια πριν είχε περάσει από τον Πανιώνιο.

2012-13: Οι επιλογές ξένων εκείνη τη σεζόν περιορίστηκαν σε δύο παίκτες τον δοκιμασμένο και στον ΠΑΟΚ τον Ντόνι ΜακΓκράθ και τον Ουίλ Χάτσερ.

2013-14: Η επιλογή ξένου παίκτη με εμπειρία στην ελληνική Basket League δεν απουσίασε ούτε από το ρόστερ αυτής της σεζόν, καθώς ο Μαρκόπουλος άναψε το πράσινο φως για τον Μαρκ Πέιν που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από μια σεζόν ως ρολίστας στον Πανιώνιο και εκτόξευσε τις “μετοχές” του για να υπογράψει αυτό το καλοκαίρι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιμόζ.

2014-15: Το περασμένο καλοκαίρι η τακτική του ΠΑΟΚ να βαδίζει στα σίγουρα ως προς τους ξένους παίκτες ήταν ακόμη πιο εμφανής με τον Μαρκόπουλο να παίρνει τους Μαρκ Κάρτερ και Κέβιν Λάνγκφορντ που προέρχονταν από τον Πανιώνιο καθώς και τον Τζούλιαν Βον που είχε περάσει μια σεζόν στον ΚΑΟΔ.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…