Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Προπονητής της σεζόν ο “Σφαιρό”

Προπονητής της σεζόν ο “Σφαιρό”

sfairopoulos coach of the year 2014 15

sfairopoulos-coach of the year-2014-15

Κορυφαίος προπονητής της Α1, για τη σεζόν 2014-15, αναδείχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος!

Η φοβερή χρονιά του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε και με την εκκωφαντική κατάκτηση του πρωταθλήματος, κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι που οφείλεται, κατά μεγάλο ποσοστό, στον προπονητή του. Ο 48χρονος τεχνικός ανέλαβε τους Πειραιώτες εν μέσω κρίσης, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα και τους μεταμόρφωσε προς το καλύτερο φθάνοντας μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα. Στην Α1 μέτρησαν 30 νίκες σε 31 παιχνίδια (μοναδική ήττα στο τρίτο ματς των ημιτελικών, στο Αλεξάνδρειο) και σημείωσαν, παράλληλα, το δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία τους με 26 επιτυχή αποτέλεσμα, 5 λιγότερα από το κορυφαίο σερί, επί ημερών Ντούσαν Ίβκοβιτς (2010-11). Παράλληλα, ο Σφαιρόπουλος έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού, που κατακτά τη διάκριση του κόουτς της χρονιάς, μετά τον “Ντούντα” (2011-12).

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία” δήλωσε ο κόουτς των “ερυθρολεύκων” στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αναφορικά με το βραβείο του, για να προσθέσει πως “Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και πάνω από όλα εκείνο που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και σε εκείνους ανήκουν τα εύσημα, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο τίτλος του Καλύτερου Προπονητή του Πρωταθλήματος αυξάνει τις υποχρεώσεις μας εν όψει της νέας σεζόν. Πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ολυμπιακού“.

Και να καταλήξει: “Η σημερινή τιμή, ωστόσο, δεν ανήκει μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της σεζόν για να συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …