Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Πιο πλήρες ρόστερ”

“Πιο πλήρες ρόστερ”

priftis katsikaris

priftis-katsikaris

Η φετινή Εθνική του Φώτη Κατσικάρη, διαθέτει τους καλύτερους παίκτες για να χαρίσει στην Ελλάδα ένα μετάλλιο και μια επιτυχία, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο προπονητής του Άρη μίλησε στην “Αγορά” για τους στόχους της Εθνικής και την παρουσία του σε αυτή, αλλά και για τους στόχους και το μέλλον της ομάδας των “κίτρινων”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:

Για τους στόχους της Εθνικής: “Πάντα υπάρχουν υψηλές βλέψεις. Μετά το μετάλλιο της Πολωνίας, το 2009, και την 6η θέση της Λιθουανίας, που ήταν μια καλή παρουσία με δεδομένες τις ελλείψεις, έχουμε να γευθούμε επιτυχία πολλά χρόνια. Αυτό κάνει μεγαλύτερη τη δίψα όλων για κάτι καλό το εφετινό καλοκαίρι. Η αφετηρία, επομένως, είναι πάντα ίδια, απλώς εφέτος διαφοροποιείται με την παρουσία μιας ομάδας θεωρητικά πιο δυνατής. Ένα βασικό σημείο αναφοράς είναι το καλό κλίμα και η ατμόσφαιρα που υπήρχε σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Η Εθνική ομάδα είναι ένας χώρος αγάπης και ανιδιοτέλειας. Αν δεν έχεις έρθει με σκοπό να προσφέρεις στην πατρίδα σου, δεν θα μπορέσεις να είσαι μέλος ενός δυνατού συνόλου που θα οδηγήσει σε μια επιτυχία. Αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πιο πλήρες ρόστερ σε ποιότητα, βάθος και εμπειρία”.

Για τις αρχές της Εθνικής: “Η ελληνική σχολή έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Η παρουσία κάποιων παικτών μάς οδηγεί σε συγκεκριμένες λογικές σε ό,τι αφορά στην τακτική. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας είναι η ταχύτητα. Αν αυτό καταφέρουμε να το συνδυάσουμε με σωστό διάβασμα του παιχνιδιού θα είναι το ιδανικό, ενώ, ταυτόχρονα, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα, που και εκεί η παρουσία κάποιων παικτών με μεγάλα κορμιά και ταχύτητα, πολύ καλά χέρια, αλλά και την εμπειρία, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να έχουμε μια πολύ καλή πίσω γραμμή. Και στην επίθεση θέλουμε όλα να γίνονται με ομαδικό πνεύμα και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με την πάσα να αποτελεί βασικό στοιχείο”.

Για την παρουσία του στην Εθνική: “Η Εθνική ομάδα είναι καθήκον. Όποτε μας καλεί, πρέπει να είμαστε παρόντες. Προσωπικά, θεωρώ καλοκαιρινό μου σπίτι την Εθνική ομάδα, καθώς είναι το έβδομο καλοκαίρι τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πάντα θα προσπαθώ να βοηθώ με αυτά τα στοιχεία την Εθνική ομάδα. Η συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, συναναστρεφόμενος σπουδαίους παίκτες, μου έχει προσφέρει πολύτιμες γνώσεις”.

Για τον Άρη και το μέλλον του: “Πέρυσι ξεκινήσαμε με έναν διπλό στόχο: την αγωνιστική αξιοπρέπεια, που πάντα πρέπει να έχει ο Άρης, και την οικονομική εξυγίανση. Νομίζω ότι έπειτα από μια χρονιά κατά την οποία όλοι συνεργάστηκαν για το καλό της ομάδας, το πρόσημο ήταν αναμφίβολα θετικό. Η έλευση του νέου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, του κ. Λάσκαρη, έδωσε άλλη πνοή σε όλη αυτή την προσπάθεια. Σίγουρα, το μέλλον φαίνεται πιο σταθερό και η οικονομική ασφάλεια μας διευκολύνει πάρα πολύ στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς”.

Για τις μεταγραφές και την απώλεια Βεζένκοφ: “Η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν ελληνικό σκελετό, ο οποίος θα εμπλουτιστεί λίγο ακόμα και εκεί θα προστεθούν κάποιοι ξένοι, θέλουμε ένα ομοιογενές σύνολο, έτσι ώστε και εμείς να απολαμβάνουμε τη μεταξύ μας καθημερινότητα και ο κόσμος να αγαπήσει και να υποστηρίξει την προσπάθειά μας. Δεν θα γίνουν υπερβολές σε ό,τι αφορά στο μπάτζετ. Κάθε ρόστερ είναι ξεχωριστό, πάντα γίνονται αλλαγές και προσαρμογές. Εμείς πέρυσι στις τάξεις μας είχαμε αυτόν τον ιδιαίτερο παίκτη. Μαζί με τους συμπαίκτες του δημιουργήσαμε ένα καλό σύνολο, το οποίο είχε μια επιτυχημένη χρονιά. Το ζητούμενο δεν είναι να βρούμε έναν παίκτη που θα κάνει τη δουλειά του Βεζένκοφ, αλλά να φτιάξουμε ένα σύνολο με σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς και χημεία χαρακτήρων”.

Για τους στόχους του Άρη: “Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και σαφής… Η ομάδα πέρυσι τερμάτισε 4η. Ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία ομοιόμορφου συνόλου που θα ταυτιστεί με τον κόσμο και θα χαρακτηρίζει τον Άρη. Ο Άρης θα πρέπει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και να σταθεροποιηθεί εκεί”.

Για την ενίσχυση των “αιωνίων”, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ θετικό ότι ο Άρης και η ΑΕΚ, έπειτα από πολλά κύματα και δυσκολίες, επανέρχονται δυναμικά και επιστρέφουν στην Ευρώπη. Οι δύο αυτές ομάδες μαζί με τον ΠΑΟΚ αποτελούν ένα γκρουπ πολύ ανταγωνιστικό. Αναμφίβολα, η ΑΕΚ από πλευράς μπάτζετ είναι σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά, γενικά, νομίζω ότι η παρουσία και η άνοδος αυτών των ομάδων θα δώσουν ιδιαίτερη αξία στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…