Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Οφείλουμε να τη στηρίζουμε”

“Οφείλουμε να τη στηρίζουμε”

kostas papanikolaou

kostas papanikolaou

Αντίστροφα μετρούν οι διεθνείς μας για την έναρξη της προετοιμασίας, ενόψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου. Ο φόργουορντ της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών, παραχώρησε συνέντευξη στο τρίτο κανάλι της ΕΡΤ (ΕΡΤ3) και μίλησε για την Εθνική Ομάδα και το Ευρωμπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στην ανταλλαγή που τον οδήγησε στο Ντένβερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την ανταλλαγή που τον οδήγησε στο Ντένβερ: “Είναι κάτι φυσικό στο ΝΒΑ αυτές οι ανταλλαγές. Μπορεί να μην είναι και η τελευταία. Οι ισορροπίες αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό στο ΝΒΑ. Εγώ κοιτάζω να συγκεντρωθώ στην Εθνική Ομάδα και όποια συζήτηση αφορά το ΝΒΑ έρχεται σε δεύτερη μοίρα”.

Για την εμπειρία του ΝΒΑ: “Πρέπει να κάνεις τα πάντα για να διατηρείσαι στο κορυφαίο επίπεδο. Ήταν μια τεράστια εμπειρία που πάντα ήθελα να ζήσω με πολύ διαφορετικές εικόνες. Όλα ξεκίνησαν διαφορετικά με αρκετό χρόνο συμμετοχής, κάτι για το οποίο δεν ήμουν προετοιμασμένος. Υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως η χρονιά δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο”.

Για το αν πτοήθηκε από το άσχημο τέλος της σεζόν: “Δεν πτοήθηκα καθόλου. Η πρόκληση αφορά εμένα, δεν έχω και δεν θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, πέρα από τον εαυτό μου. Είναι το τοπ επίπεδο για μένα το ΝΒΑ και θέλω να αποδείξω σε εμένα αν μπορώ να σταθώ σε αυτό”.

Για το τι κρατά από τη χρονιά στους Ρόκετς: “Δεν μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα η πρώτη μου χρονιά. Πήρα εικόνες πολύ μεγάλες για τη συνέχεια της καριέρας μου μου. Βρέθηκα δίπλα σε τεράστια πρόσωπα σε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ σπουδαίο να βλέπεις πως δουλεύουν τέτοιοι σούπερ σταρ”.

Για την Εθνική: “Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή το να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο. Παίζεις για όλη την Ελλάδα. Στα λόγια δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά πάνω στο παρκέ. Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος να είναι όλοι οι παίκτες ετοιμοπόλεμοι. Πάρα πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την προετοιμασία. Εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε πάντα εκεί και να στηρίζουμε την Εθνική. Δεν είναι μόνο η Κροατία και η Σλοβενία οι επικίνδυνες ομάδες του ομίλου. Άλλωστε είχαμε την άσχημη εμπειρία με τη Φινλανδία το 2013”.

Για την επιτυχημένη φετινή πορεία του Ολυμπιακού: “Χάρηκα για τους φίλους μου. Έχουμε χωριστεί, αλλά περάσαμε πανέμορφες στιγμές εντός και εκτός παρκέ. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες όλοι. Νιώθω και εγώ περήφανος που οι φίλοι μου πέτυχαν κάτι σημαντικό”.

Για τον Άρη: “Ο Άρης έχει τεράστια ιστορία και τον θέλουμε όλοι δυνατό. Θα είναι χαρά για όλους μας να θυμηθούμε στιγμές από την περίοδο που ο Άρης ήταν στην Ευρωλίγα. Όσον αφορά τις νέες καταστάσεις στα διοικητικά, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κάτι αλλά εύχομαι να γίνει καλή δουλειά και να επιστρέψει η ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο”.

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ: “Έχει αστείρευτο ταλέντο. Στη Βαρκελώνη θα βελτιωθεί αρκετά, γιατί πάει σε έναν τεράστιο σύλλογο. Δεν χρειάζεται να έχει πίεση να αποδείξει κάτι. Αφού βρίσκεται εκεί, έχει κάτι που διέκριναν οι άνθρωποι της ομάδας. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…