Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Παραμένουμε συγκεντρωμένοι”

“Παραμένουμε συγκεντρωμένοι”

papagiannis charalampopoulos

papagiannis-charalampopoulos

Η Εθνική Εφήβων, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, συνέτριψε την Τουρκία με 77-54 και, αύριο (29/07), στις 21:15, χρειάζεται τη νίκη απέναντι στη Ρωσία, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U18, το οποίο φιλοξενείται στον Βόλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο κι οι παίκτες, παρά τον ενθουσιασμό, δηλώνουν πως πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι ενόψει της συνέχειας.

Ο κόουτς της “γαλανόλευκηςυπογράμμισε: “Σήμερα το παιχνίδι για μας ήταν μονόδρομος μετά τη νίκη της Ιταλίας επί της Λιθουανίας. Βγάλαμε το καλό μας πρόσωπο σε επίθεση κι άμυνα, ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι και κερδίσαμε με μια διαφορά αντάξια της εμφάνισής μας. Πετύχαμε τους στόχους μας, περιορίσαμε πολύ με τον Σκουλίδα και τον Λούντζη τον Κορκμάζ και όλα τα παιδιά προσέφεραν πράγματα, όπως ο Δίπλαρος που έδωσε ταχύτητα και ενθουσιασμό. Πιστεύουμε πως η συνέχεια για μας θα είναι καλύτερη, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσουμε τη Ρωσία. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, μετά την εμφάνιση που κάναμε, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί είναι απαραίτητο να νικήσουμε. Ο κόσμος είναι εδώ από την πρώτη μέρα κι αναγνωρίζει την προσπάθεια των παικτών από την πρώτη μέρα”.

Ο φόργουορντ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τόνισε: “Δεν έχει καμία σημασία που δεν έκανα τριπλ-νταμπλ. Η στατιστική δεν τα λέει όλα. Για παράδειγμα, δεν δείχνει την πολύ καλή άμυνα του Σκουλίδα πάνω στον Κορκμάζ. Η άμυνά μας ήταν φανταστική, δεν τους αφήσαμε να τρέξουν και βγάλαμε εύκολες φάσεις και μπροστά. Αν και μπήκαμε με λίγο άγχος, γιατί η νίκη της Ιταλίας επί της Λιθουανίας δεν ήταν κάτι που θέλαμε, το άγχος αυτό ήταν δημιουργικό. Υπήρχαν δύο μέρες που επιθετικά δεν ήμασταν καλά. Δεν είχαμε την ψυχολογία να παίξουμε σωστά, ειδικά στις τελευταίες φάσεις. Όμως πεισμώσαμε, βγάλαμε το καλό μας πρόσωπο και πήραμε δύο σημαντικές νίκες. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη με τη Ρωσία, είναι καλή ομάδα”.

Ο Βασίλης Μουράτος, δε, υποστήριξε: “Ήταν η καλύτερη εμφάνιση μέχρι την επόμενη. Σε όλα τα παιχνίδια ελέγξαμε το ρυθμό. Κάποιες φορές από δικά μας λάθη και άλλες από ατυχία χάσαμε κάποια παιχνίδια, ωστόσο, σήμερα ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Σήμερα βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα, περιορίσαμε τον Κορκμάζ, βρήκαμε εύκολα καλάθια και νικήσαμε. Είναι ένας τρίτος τελικός για μας το ματς με τη Ρωσία, πρέπει να νικήσουμε, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας”.

Ο Νίκος Δίπλαρος, με τη σειρά του, είπε: “Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, όλα από εκεί ξεκίνησαν, τρέξαμε το γήπεδο και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν είχαμε περιθώριο ήττας, μπήκαμε συγκεντρωμένοι κι, έτσι, ήρθε το αποτέλεσμα. Προσωπικά με εμπιστεύτηκε ο κόουτς και βοήθησα όσο μπορούσα”.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, τέλος, ανέφερε: “Η άμυνα ήταν το κλειδί, αυτή θα μας πάει πιο ψηλά. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά χρειαζόμαστε άλλη μία για να προχωρήσουμε. Η Ρωσία είναι καλή ομάδα, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε. Θέλουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο, εκτός από τους εαυτούς μας παίζουμε και για την Ελλάδα και θέλουμε η Ελλάδα να είναι πάντα ψηλά. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο και να βοηθά την ομάδα μου να παίρνει τη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο που γεμίζει συνέχεια το γήπεδο. Μας γεμίζει φωτιά τις καρδιές μας για να παίζουμε με πάθος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…