Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο όμιλος του Ολυμπιακού

Ο όμιλος του Ολυμπιακού

spanoulis armani

spanoulis-armani

Επικεφαλής ενός σχετικά βατού ομίλου, τέθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίο έχει την ποιότητα και την εμπειρία να κατακτήσει την κορυφή, εάν παρουσιάσει πρόσωπο ανάλογο με το φετινό. Στον Β’ Όμιλο, λοιπόν, οι “ερυθρόλευκοι“, βρίσκονται μαζί με τις Αναντολού Εφές, Λαμποράλ Κούτσα, Αρμάνι Μιλάνο, Τσεντεβίτα και Λιμόζ.

Οι Τούρκοι αποτελούν τον ποιοτικότερο, εκ των αντιπάλων της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Φέτος, με τα χίλια ζόρια, στα πλέι οφ, όπου και αποκλείστηκαν με 3-1, από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην άκρη του πάγκου, διασφαλίζει τη διατήρηση της τούρκικης ομάδας σε υψηλό επίπεδο, όπως και οι κινήσεις στις οποίες έχει προέβη. Πρώτη και καλύτερη αυτή του Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, ενώ σπουδαίες είναι και οι μεταγραφές των Ντέρικ Μπράουν και Τζέισον Γκρέιντζερ.

Με διαφορετικό “δέρμα” θα παρουσιαστεί η Αρμάνι Μιλάνο φέτος. Η έλευση του Γιάσμιν Ρέπεσα, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, σήμανε και ριζική αναδιαμόρφωση στο ρόστερ. Σαμάρντου Σάμιουελς, Τζο Ράγκλαντ και Σον Τζέιμς αποχαιρέτησαν τον σύλλογο, ο οποίος απέκτησε τους Τσαρλς Τζέκινς και Τζαμέλ ΜακΛίν ενώ αναμένονται και νεότερες κινήσεις. Η παραμονή του αρχηγού, Αλεσάντρο Τζεντίλε, πάντως, αποτελεί τη σημαντικότερη επιτυχία των Μιλανέζων.

Η Λαμποράλ Κούτσα δεν αποτελεί μεγαθήριο αλλά είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη, όπως απέδειξε και πέρσι, όταν νίκησε με ευρύ σκορ, τον Ολυμπιακό, στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Η πρωταθλήτρια Κροατίας και φιναλίστ της Αδριατικής Λίγκας, Τσεντεβίτα, δεν αποτελεί κάποιο μέγεθος ικανό να προξενήσει προβλήματα στους “ερυθρόλευκους“, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με αδιαφορία, όπως και η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιμόζ, που έχει, σταθερά, ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…