Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο αξιότιμος Mr. Χάκετ

Ο αξιότιμος Mr. Χάκετ

daniel hackett osfp armani

daniel-hackett-osfp-armani

Παίκτη από το “πάνω ράφι” επέλεξε ο Ολυμπιακός, με σκοπό να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την περιφέρειά του. Το όνομα αυτού Ντάνιελ Λορέντζο Χάκετ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι προς το Λας Βέγκας και το Summer League του NBA και κατάφερε να τον πείσει να φορέσει τα “ερυθρόλευκα”, καλύπτοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό, που άφησε φεύγοντας ο Κώστας Σλούκας.

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από αυτό το όνομα;

Έχει γεννηθεί στην Φορλιμπόπολι της Βόρειας Ιταλίας τον Δεκέμβριο του 1987, από Ιταλίδα μητέρα και από Αμερικανό πατέρα. Η ενασχόλησή του με το μπάσκετ ήρθε σχεδόν με φυσικό τρόπο, εξαιτίας του πατέρα του, Ρούντι Χάκετ, ο οποίος ήταν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και προπονητής.

Μπορεί ο Χάκετ να μεγάλωσε στο Πέζαρο, όμως έφυγε για τις ΗΠΑ και για να παίξει μπάσκετ στο λύκειο St. John Bosco της Καλιφόρνιας. Όσο αγωνίζονταν στο λύκειο, ο ύψους 1μ98 Ιταλός γκαρντ είχε πολύ καλά ποσοστά, σκοράροντας σχεδόν σε κάθε παιχνίδι πάνω από 20 πόντους. Μάλιστα είχε κάνει και 5 τριπλ νταμπλ, τρία στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και δύο στα πλέι οφ.

Ο προπονητής του, Κρις Μαντίγκαν, εκείνη τη χρονιά είχε πει για τον Χάκετ πως “μπορεί και διαβάζει το παιχνίδι και είναι δύο βήματα μπροστά από τον καθένα. Η κατανόηση του γηπέδου από εκείνον είναι εκπληκτική”.

Επίσης είχε ηγετικό ρόλο στο Reebok Big Time Tournament, με την ομάδα της Νότιας Καλιφόρνιας και στο Λας Βέγκας. Μάλιστα, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Όταν τελείωσε το λύκειο έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και αγωνιζόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Από την πρώτη του χρονιά με τους “Τρώες” είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ήταν ο βασικός τους γκαρντ. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν και την επόμενη σεζόν, 2007-’08, και παρόλο που αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς είχε κατά μέσο όρο 8.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ, σε 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

daniel-hackett-usc

Το ντραφτ και η Ιταλία

Το 2009 δοκίμασε την τύχη και τις ικανότητες του στο ντραφτ του ΝΒΑ, όμως δεν κατάφερε να γίνει επιλογή από κάποια ομάδα. Η “αποτυχία” του, τον οδήγησε πίσω στην Ιταλία και την Μπένεττον Τρεβίζο. Την επόμενη περίοδο παρέμεινε στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά άλλαξε ομάδα και πήγε στη Σκαβολίνι Πέζαρο, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια.

Φαίνεται πως η Ιταλία του “πήγαινε” και το 2012 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Σιένα. Στην πρώτη του χρονιά ο Χάκετ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Σιένα και χρίστηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλου. Ακόμη, στην “παρθενική” του σεζόν στην Ευρωλίγκα είχε πολύ καλή παρουσία, με κατά μέσο όρο 7.2 πόντους, 3 ασσιστ και 2.3 ριμπάουντ, σε 22 ματς.

hackett-kontini

Τον Δεκέμβριο του 2013 έγινε κάτοικος Μιλάνο, αφού υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Αρμάνι. Το τέλος εκείνης της σεζόν τον βρήκε πρωταθλητή Ιταλίας, αλλά τον Ιούνιο του 2015 έφυγε από το ιταλικό κλαμπ. Σε αυτές τις δύο σεζόν που έμεινε στην Αρμάνι ( 2013-2015) είχε εξαιρετική παρουσία τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα.

Κεφάλαιο Εθνική

Ο Χάκετ έχει διπλή εθνικότητα (Ιταλική – Αμερικανική) κι αποφάσισε πως θα αγωνίζεται με την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας. Με τους “Ατζούρι” συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (το 2011) όπου κατέλαβαν την 20η θέση.

DANIEL-HACKETT-6101

Ο Χάκετ εκτός παρκέ

Εκτός από το μπάσκετ ο Χάκετ είναι μανιακός με τα τατουάζ, έχοντας ουκ ολίγα στο σώμα του. Μερικά από αυτά είχαν γίνει όταν ήταν στο λύκειο. Στο αριστερό του χέρι μπορούσε (τότε) κάποιος να διαβάσει με ευκολία το “Italian Stallion“, όπως έχει πει ο ίδιος έτσι τον φώναζαν οι χορεύτριες της ομάδας του λυκείου και γι” αυτόν τον λόγο αποφάσισε να το “χτυπήσει”.

Στο δεξί του χέρι ψηλά, έχει οχτώ μικρούς Ιαπωνικούς χαρακτήρες οι οποίοι σημαίνουν “αγάπη, δύναμη, πεπρωμένο, πάθος, πίστη και επιθυμία”. Αυτοί είναι οι έξι χαρακτήρες αλλά όπως λέει ο Χάκετ είναι οχτώ γιατί υπάρχουν δύο κενά που σημαίνουν, ότι το πάθος και η πίστη γράφονται με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από το σώμα του τατουάζ που να ήταν για την μητέρα του, την οποία αγαπάει πάρα πολύ. Όταν εκείνος έφυγε με τον πατέρα του για την Αμερική, εκείνη έμεινε πίσω στην Ιταλία κι ο γιος αποφάσισε να γράψει στον δεξί του καρπό το όνομα της (Κάτια) και στον αριστερό του καρπό την ημερομηνία γέννησής της.

Πηγή: idreamteam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …