Κεντρική Ασίστ Shadow Ο Αγγέλου στο Μουσείο

Ο Αγγέλου στο Μουσείο

vagelis-aggelou-xanth-mouseio

Το Μουσείο της ΧΑΝΘ επισκέφτηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Αναντολού Εφές, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο της Αδελφότητας. Εκεί τον περίμενε ο Γιώργης Μπουσβάρος, ο οποίος και τον ξενάγησε στο χώρο.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι έμαθε πολλά πράγματα μέσα από το Μουσείο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ευρηματικότητα όπως το παρελθόν. Ακόμα, μίλησε για το πλάνο της Εφές, ενώ τέλος σχολίασε και το συσχετισμό ΝΒΑ-ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου:
“Αισθάνομαι στο μπάσκετ ως ένα κλαδί ενός μεγάλου δένδρου. Σήμερα εδώ στην ΧΑΝΘ είδα τις ρίζες αυτού του δένδρου. Είμαι 53 ετών και σήμερα έμαθα πράγματα για την ιστορία του μπάσκετ που δεν γνώριζα. Θέλω να πω δυο πράγματα:

Το πρώτο είναι πως όλοι εμείς που υπηρετούμε το άθλημα είναι χρήσιμο να μάθουμε από που προερχόμαστε.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως σήμερα αφού έχουμε κλείσει 40 χρόνια μεταπολίτευσης και με δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια οικονομικά για την χώρα θα είναι δύσκολα, ίσως θα πρέπει σε ότι αφορά το μπάσκετ να παραδειγματιστούμε από την ευρηματικότητα που υπήρχε στο παρελθόν κάτι που προϋποθέτει πολύ αγάπη και μεράκι για το μπάσκετ”.

Για το πλάνο της Εφές: “Στην Τουρκία κλήθηκα να υπηρετήσω στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς ένα πλάνο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Η διοίκηση ζήτησε από τον κόουτς Ίβκοβιτς να φτιάξει ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες δημιουργώντας μια ομάδα που θα είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστική σε επίπεδο Ευρωλίγκας και τουρκικού πρωταθλήματος.

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και φέτος θα μπουν οι τελικές βάσει. Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα δούμε να βγαίνουν παίκτες που θα διαπρέψουν στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ”.

Για τους συσχετισμούς ΝΒΑ-Ευρώπης: “Μαθαίνω πως οι ομάδες του ΝΒΑ αυξάνουν τα μπάτζετ τους, θα διπλασιαστούν,κάτι που σημαίνει πως θα ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα απόκτησης ποιοτικών Αμερικανών για τις Ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες ομάδες θα αναγκαστούν να κάνουν στροφή στην παραγωγική διαδικασία. Πιστεύω πως εκεί βρίσκεται στο μέλλον”.

Το παρόν στην ξενάγηση του Βαγγέλη Αγγέλου, έδωσε και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ των Αστυνομικών, Γιώργος Ζάχαρης. Μάλιστα ο τελευταίος, αποδέχθηκε την πρόταση του 53χρονου τεχνικού για επίσκεψη της ομάδας των αστυνομικών τον Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν το τουρνουά της Εφές, που θα διεξαχθεί στις 25-27/09.

vaggelis-aggelou-xanth-mouseio2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Πόσο άσχετος είναι ο βλάκας

Όταν είσαι άσχετος με ένα αντικείμενο (και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ασχο…