Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

“Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

charalampidis

charalampidis

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σπουδαία πορεία στο Γιούροκαπ, φέτος, φθάνοντας μέχρι τη φάση των “32” και επιθυμεί να κάνει κάτι ανάλογο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η κλήρωση του Γιούροκαπ, του “χαμογέλασε” καθώς το έριξε στον Ε’ Όμιλο, μαζί με τις Μπεσίκτας, Λιέτουβος Ρίτας, Ζενίτ, Άβτοντορ και Σζολνόκι. Ο αρχηγός του “δικεφάλου”, Κώστας Χαραλαμπίδης, που θα επιστρέψει στη δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, υπογράμμισε την ανάγκη να χτιστεί ένας ανταγωνιστικός ΠΑΟΚ ενώ ανέλυσε και τους αντιπάλους της ομάδας.

“Συμμετέχοντας σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση όπως το Γιούροκαπ, γνωρίζεις ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις και δύσκολα παιχνίδια, αλλά δύσκολα ταξίδια. Και με αυτό το σκεπτικό θα ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας, ώστε ο ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν να είναι ανταγωνιστικός και στο Γιούροκαπ” επεσήμανε, αρχικά και, εν συνεχεία, εξήγησε πως:

“Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να υπάρξει σαφέστατη εικόνα για τους αντιπάλους μας, διότι ακόμη είναι υπό διαμόρφωση τα ρόστερ όλων των ομάδων. Ωστόσο, ομάδες όπως η Μπεσίκτας και η Λιέτουβος, αποτελούν σημαντικά ονόματα στο χώρο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για την Μπεσίκτας μάλιστα μπορώ να πω ότι αποτελεί εκπρόσωπο του τουρκικού μπάσκετ, που έχει μια διαρκώς ανερχόμενη πορεία τα τελευταία χρόνια, ενώ οι Λιθουανοί εκτός του ότι αγαπούν παθολογικά το μπάσκετ, είναι πάντα ένας πολύ υπολογίσιμος και εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος.

Υπάρχουν στον όμιλο και δύο ομάδες από τη Ρωσία κι αυτό νομίζω ότι είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι με ομάδες όπως η Ζενίτ και η Άβτοντορ. Ο όμιλος… κλείνει με την ομάδα από την Ουγγαρία (Σζολνόκι), που είναι πρωταθλήτρια κι αυτό επίσης από μόνο του λέει πολλά”.

Γενικά η διοργάνωση θα είναι πολύ δυνατή, αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας ήταν η Νεπτούνας, μία ομάδα που πέρσι ήταν στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία διοργάνωση ιδιαίτερα δυνατή και πιθανότατα πιο ισχυρή από την προηγούμενη σεζόν”.

Ενώ κατέληξε αναπολώντας: Έχω έντονες αναμνήσεις ακούγοντας το όνομα της Λιέτουβος Ρίτας, θυμάμαι τον τελικό του Uleb Cup το 2005 στο Βέλγιο με τη Λιέτουβος Ρίτας σαν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της καριέρας μου, αλλά όλα αυτά που έχουν σχέση με τις παραδόσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς. Αυτό που μετρά είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα οι ομάδες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…