Κεντρική Α1 ΠΑΟΚ “Να γίνει πιο ισχυρός”

“Να γίνει πιο ισχυρός”

nikos stavropoulos

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος θα βρεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσει ένα από τα πιο σημαντικά καμπ παικτών, με στόχο τον εντοπισμό και την καλύτερη επιλογή για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή την φορά το ταξίδι του κ. Σταυρόπουλου διαφοροποιήθηκε, δεδομένου ότι μετά από τρεις επισκέψεις στο φημισμένο Portsmouth Invitational Tournament (το κορυφαίο καμπ πριν το ντραφτ με αποφοίτους από κολέγια), θα παρακολουθήσει το Summer League που θα γίνει στο Las Vegas.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ εξήγησε στο paokbc.gr τι ακριβώς θα δει στις ΗΠΑ, τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ, αλλά και τι περιμένει να βρει.

Αναλυτικά:
Στο Summer League μεγαλώνει η γκάμα των παικτών που θα δούμε, καθώς δεν είναι μόνο οι ρούκις, αλλά και επαγγελματίες παίκτες, που πιθανότατα θα είναι και πιο έτοιμοι. Μεγαλώνει όμως και το εύρος των επαφών που θα κάνουμε, σε ένα τέτοιο τουρνουά“, υποστηρίζει ο Νίκος Σταυρόπουλος και εξηγεί: “Υπάρχουν ήδη επαφές με μάνατζερ επαγγελματικών ομάδων και θα συνεχιστούν και εκεί. Δεν είναι μόνο οι Indiana Pacers, με τους οποίους διατηρούμε μία ιδιαίτερη σχέση, αλλά και άλλες ομάδες. Φέτος για παράδειγμα φιλοξενήσαμε στο γήπεδό μας έναν εκπρόσωπο των Phoenix Suns, με τους οποίους διατηρούμε πλέον καλές σχέσεις. Και δεν είναι οι μόνοι“.

Ποιους παίκτες όμως θα δει ο ΠΑΟΚ στο Las Vegas; “Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παικτών. Υπάρχουν παιδιά, που τελείωσαν φέτος το κολέγιο και τους οποίους τους παρακολουθούμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο και θέλουμε να τους δούμε σε πραγματικές συνθήκες, απέναντι σε επαγγελματίες και σε δυνατές μονομαχίες. Θα υπάρχουν και παίκτες που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια, που τους ελέγχουμε από τον Απρίλιο του 2012 και μετά, από το πρώτο PIT που είδαμε από κοντά. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι θα έχουμε την απευθείας επαφή, θα υπάρχει η δυνατότητα να δούμε και ατομικά work out παικτών, ώστε να διαμορφώσουμε καλύτερη άποψη. Είναι δεδομένο ότι εκεί μπορείς να δεις αυτά που δεν βλέπεις από την τηλεόραση. Η πραγματική εικόνα είναι αυτό που θα δεις στο γήπεδο, ζωντανά”, τονίζει ο Νίκος Σταυρόπουλος και αναφέρεται στις επιλογές που έκανε ο ΠΑΟΚ τα δύο προηγούμενα χρονιά, με τον D.J. Cooper και τον Jake Odum, οι οποίοι προήλθαν από μία συγκεκριμένη διαδικασία…

Φυσικά και θα θέλαμε να κρατήσουμε στην ομάδα παίκτες που τους επιλέγουμε και εξελίσσονται από την προπονητική δουλειά που γίνεται στην ομάδα μας, αλλά όσο αυτό δεν μπορεί να γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια λογική. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε“.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ θα κάνει ευρεία αναζήτηση στο Las Vegas και όπως επισημαίνει ο Νίκος Σταυρόπουλος: “Κοιτάμε εξειδικευμένα σε τρεις θέσεις, αλλά έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για όλα. Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που υπάρχει στη χώρα, θα πρέπει να τους πείσουμε να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους, θέλει σίγουρα τύχη για τις επιλογές που θα κάνουμε, χρειάζεται προσοχή, αλλά εμείς ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Οι ομάδες που μας ακολουθούν δυναμώνουν πολύ, η πίεση είναι μεγαλύτερη, οπότε πρέπει κι εμείς να πράξουμε ανάλογα και με προσεκτικές κινήσεις να είναι ο ΠΑΟΚ πιο ισχυρός και την επόμενη σεζόν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Οι ξεχωριστές ευχές του ΠΑΟΚ στον Φιλ Γκος! (vid)

Παρά το γεγονός ότι ο Φιλ Γκος δεν ανήκει πλέον στον ΠΑΟΚ, αφού πέρσι αποφάσισε να αποσυρθ…