Κεντρική NBA Μαζί με Πόποβιτς ο Γιάννης
NBA

Μαζί με Πόποβιτς ο Γιάννης

giannis antetokounmpo

giannis antetokounmpo

Το ΝΒΑ έχει γιγαντωθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά προϊόντα στον κόσμο. Κάθε φορά οι διοικούντες την λίγκα, βρίσκουν ακόμα έναν τρόπο να επεκτείνουν το πρωτάθλημα, φθάνοντας σε μέρη που δεν έχει ξαναπάει. Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, την 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, αγώνας επίδειξης παικτών του ΝΒΑ, στην Αφρική και δη στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στην πόλη της Νότιας Αφρικής, λοιπόν, θα κοντραριστεί η Team World, με την Team Africa, η οποία θα απαρτίζεται από αθλητές του ΝΒΑ, οι οποίοι είτε γεννήθηκαν είτε απλά κατάγονται από κάποια χώρα της αφρικάνικης ηπείρου. Ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο, “δικός” μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιας και οι γονείς του είναι Νιγηριανοί. Συμπαίκτες του θα είναι οι Λούολ Ντενγκ (Χιτ – Σουδάν), Αλ – Φαρούκ Αμίνου (Μπλέιζερς – Νιγηρία), Νικολά Μπατούμ (Χόρνετς – Καμερούν), Μπίσμακ Μπιγιόμπο (Ράπτορς – Κονγκό), Μπορίς Ντιαό (Σπερς – Σενεγάλη), Γκόργκι Ντιένγκ (Τίμπεργουλβς – Σενεγάλη), Φέστους Έζελι (Ουόριορς – Νιγηρία), Σερζ Ιμπάκα (Θάντερ Κονγκό), Λουκ Εμπά Α Μούτε (Κινγκς – Σενεγάλη) ενώ προπονητής θα είναι “θρυλικός”, Γκρεγκ Πόποβιτς.

team africa-nba

Την “μικτή κόσμου”, θα συγκροτήσουν οι Κρις Πολ (Κλίπερς), Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουίζαρντς), Κένεθ Φαρίντ (Νάγκετς), Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις), Πάουλ Γκασόλ (Μπουλς), Τζεφ Γκριν (Γκρίζλις), Έβαν Τέρνερ (Σέλτικς), Μάρκους Σμαρτ (Σέλτικς), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ) και τα ηνία της ομάδας θα έχει ο Λάιονελ Χόλινς, των Νετς.

team world-nba

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…