Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λύγισαν στην παράταση

Λύγισαν στην παράταση

fasoula neanidon

fasoula-neanidon

Η Εθνική Νέων Γυναικών έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση αλλά, εν τέλει, γνώρισε την ήττα με 95-88 από τη Βουλγαρία, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, και μπήκε ταφόπλακα στις ελπίδες για άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

Η αναμέτρηση ήταν απόλυτα ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να μάχονται σθεναρά, να μένουν κοντά στο σκορ και να εναλλάσσονται πολλές φορές στο προβάδισμα. Η Ελλάδα βρισκόταν πίσω με δύο πόντους, 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά πρόλαβε να σημειώσει καλάθι και να στείλει το ματς στον έξτρα χρόνο, χάρη σε καλάθι της Σταμάτη, η οποία είχε μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο της Φασούλα. Στην επιπλέον περίοδο, οι Βουλγάρες υπερίσχυσαν πλήρως και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης.

Η Μαριέλλα Φασούλα πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση, με 37 πόντους, 18 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, με την Ελεάννα Χριστινάκη να αποτελεί άξια συνοδοιπόρο, έχοντας 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα αλλά οι προσπάθειες τους δεν μετουσιώθηκαν σε μια καθοριστική νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Από τη Βουλγαρία, κορυφαία ήταν η Μπορισλάβα Χρίστοβα με 30 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-40, 62-64, 80-80 (κ.α), 88-95.
ΕΛΛΑΔΑ: Σταμάτη 4, Εμμανουηλίδου 5 (1), Καλημέρη. Κυρατζή 1, Γούναρη 5 (1), Χριστινάκη 28 (1), Νάστου 2, Αγγελίδου 2, Φασούλα 37 (0/1 τρ.-18ρ.), Καραμπάτσα 4, Λουκά.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μπογιαντζίεβα 3 (1), Ακσεντίεβα 11 (2), Χριστόβα 30, Ιλίεβα 2, Νικόλοβα 4, Ντίνεβα 19 (3), Νάτσκινα 3, Κρατσχόλοβα 3 (1), Πέτροβα 2, Ενεβα 18, Πέτροβα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…