Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λετονία – Ελλάδα 61-50

Λετονία – Ελλάδα 61-50

liapis neon andron eurobasket

liapis-neon andron-eurobasket

Η Εθνική Νέων Ανδρών παρουσιάστηκε ανέτοιμη, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και γνώρισε την ήττα με 61-50, από τη Λετονία, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που γίνεται στην Ιταλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδινε την εντύπωση ενός ασύνδετου συνόλου, χωρίς σωστή αμυντική συμπεριφορά αλλά και με χτυπητές αδυναμίες στον επιθετικό τομέα, απέναντι σε μια ομάδα που δεν αποτελεί φόβητρο. Οι διεθνείς έμειναν κοντά για τρεις περιόδους αλλά ένα μεγάλο σερί, που δέχτηκαν, στις αρχές της τέταρτης περιόδου αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα.

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν ο μοναδικός “διψήφιος” της Ελλάδας, με 10 πόντους και οι Σωτήρης Μπιλλής, Αναστάσης Σπυρόπουλος ακολούθησαν, με 9 πόντους έκαστος. Εκ των Λετονών, διακρίθηκαν οι Έρβινς Μέζνιεκς και Ρίχαρντς Λόμαζ, με 12 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Σκληρή μάχη από την αρχή, με τις δύο ομάδες να μάχονται σώμα με σώμα και το προβάδισμα να εναλλάσσει στρατόπεδα αρκετές φορές ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο (11-11), ύστερα από οχτώ λεπτά αγώνα και να διατηρείται εκεί (15-15), με την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η εθνική μας είχε μια ελαφρά υπεροχή, διατηρώντας την πρωτοκαθεδρία, στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά η διαφορά δεν ξεπέρασε τους 3 πόντους (19-22 στο 14’ και 21-24 στο 16’), και παρέμεινε σε αυτό το επίπεδο, προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, χάρη σε καλάθι του Λιάπη.

Οι Λετονοί ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι μετά την ανάπαυλα. Σταδιακά πήραν τα ηνία του αγώνα χωρίς όμως να χτίσουν απόσταση μεγαλύτερη των 4 πόντων (42-38 στο 29’). Πολύ άσχημο ήταν το ξεκίνημα της γαλανόλευκης, στην τέταρτη περίοδο, καθώς δέχτηκε σερί 10-0 και βρέθηκε πίσω με 14 πόντους (52-38), επτά λεπτά πριν την κόρνα της λήξης. Ο Μπιλλής, με τρίποντο, έριξε τη διαφορά στους 11 (52-41) αλλά ένα 6-0 των, τυπικά, γηπεδούχων αύξησε την ψαλίδα στο +17 (58-41 στο 37′). Η Ελλάδα έδειξε σημάδια αφύπνισης, απάντησε με 7 συνεχόμενους πόντους και με αποκορύφωμα το καλάθι του Χριστοδούλου, πλησίασε στους 10 πόντους (58-48 στο 39′), χωρίς όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-30, 42-38, 61-50.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Βετσβάγκαρς): Ένγκερς, Λομάζ 11 (3), Ζβίγκουρς 2, Πλάβνιεκς 2, Μέζνιεκς 12 (4), Γκλουντίτις 9 (1), Πάζε, Σμιτς 8, Γκεκς 8, Μαλμάνις 7, Στράντιεκς 2.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης, Λιάπης 7 (1), Κώττας 2, Χριστοδούλου 10, Πουλιανίτης 3, Χατζηνικόλας 2, Θεοδώρου 2, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλης 9 (1), Σταμάτης 4, Οικονομόπουλος, Σπυρόπουλος 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…