Κεντρική Basket League Άρης “Κιτρινόμαυρος” ο ΜακΝιλ

“Κιτρινόμαυρος” ο ΜακΝιλ

mcneal

mcneal

Την απόκτηση του Τζέρελ ΜακΝιλ για την επόμενη σεζόν ανακοίνωσε και επίσημα ο Άρης, ο οποίος συνεχίζει να ενισχύεται με αμείωτους ρυθμούς ενόψει της νέας χρονιάς, δημιουργώντας προσδοκίες στον κόσμο του. Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ αναμένεται να ηγηθεί της επίθεσης του Άρη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Ντομινίκ Ουότερς στην περιφέρεια. Το eBasket σας είχε αναφέρει για το έντονο φλερτ του Άρη με τον ΜακΝιλ από τις 25/7.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Jerel McNeal. Ο 28χρονος (γεννημένος την 1η Ιουνίου του 1987), ύψους 1.91μ, Αμερικανός γκαρντ θα φορά τη φανέλα του ΑΡΗ για την επόμενη σεζόν.

Ο Jerel McNeal φοίτησε στο Hillcrest High School και στην τελευταία χρονιά του μέτρησε 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 6 κλεψίματα κατά μέσο όρο, κερδίζοντας μία θέση στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος!

Το 2005 ξεκίνησε την κολεγιακή καριέρα του στο πανεπιστήμιο του Marquette, όπου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Την πρώτη χρονιά είχε 11 πόντους και 4.5 ριμπάουντ και επιλέχθηκε στην καλύτερη ρούκι πεντάδα της BIG EAST. Στη δεύτερη σεζόν του, με 14.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 2.6 κλεψίματα ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας και καλύτερος αμυντικός της BIG EAST .

Τη σεζόν 2007-08, με 15 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ επιλέχθηκε και πάλι στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της BIG EAST, ενώ ήταν δεύτερος “κλέφτης” (2.17), 14ος σκόρερ και 14ος πασέρ σε ολόκληρο το κολεγιακό πρωτάθλημα.

Στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο, μαζί με τον νυν σταρ του ΝΒΑ, Macrus Thornton και τον πρώην παίκτη του ΑΡΗ, Dominic James, έκανε το μεγάλο ξέσπασμα. Μέτρησε 19.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα και επιλέχθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του κολεγιακού πρωταθλήματος και στην πρώτη της BIG EAST. Τελείωσε την κολεγιακή καριέρα του όντας πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Marquette με 1.985 πόντους, πρώτος “κλέφτης” με 287 κλεψίματα και πρώτος σε συμμετοχές με 130.

“ΘΡΑΥΣΗ” ΣΤΗΝ D-LEAGUE

Ο McNeal έπαιξε για τέσσερις σεζόν στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, με εντυπωσιακές επιδόσεις. Μετά την εξαιρετική πρώτη χρονιά του (2010-11) στους Rio Grande Valley Vipers, την περίοδο 2012-13, με τους Bakersfield Jam, επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της D-League, δίνοντας το “παρών” και στο All Star Game εκείνης της σεζόν. Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, με την ίδια ομάδα, επιλέχθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της λίγκας, κερδίζοντας και το βραβείο του Impact Player of the Year.

ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ

Ο 28χρονος γκαρντ έκανε πολλές προσπάθειες για να παίξει στο ΝΒΑ, κάτι που κατάφερε πέρυσι. Αφού έκανε αρκετά 10ήμερα συμβόλαια, το 2012-13 υπέγραψε ως το τέλος της σεζόν με τους Utah Jazz χωρίς όμως να αγωνιστεί σε κάποιο ματς. Πέρυσι, οι Φίνιξ Σανς τον υπέγραψαν τον Απρίλιο ως το τέλος της χρονιάς και αγωνίστηκε σε 6 αγώνες.

ΕΚΤΟΣ ΗΠΑ

Τρεις ήταν οι εκτός ΗΠΑ σταθμοί στην καριέρα του Jerel McNeal. Μετά την αποφοίτησή του από το Marquette, το 2009, υπέγραψε στη βελγική Mons όπου είχε 15.3 πόντους ανά αγώνα. Το 2011-12 ταξίδεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Modegranaro με την οποία είχε 10.6 πόντους, ενώ το 2013-14 πήγε στην Κίνα και τους Zhejiang Golden Bulls, μετρώντας 21.5 πόντους και 4.6 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…