Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Καλό κλίμα και ομαδικότητα”

“Καλό κλίμα και ομαδικότητα”

Eleni Kafantari1

Eleni Kafantari1

Για την επιτυχία της Εθνικής Νέων Γυναικών να ανέβει κατηγορία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ η Ελένη Καφαντάρη. Η τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τόνισε ότι το κλειδί ήταν το καλό κλίμα, ενώ εξήρε την προσωπικότητα των παικτριών της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στο basket.gr:
Για το μυστικό της επιτυχίας: “Για να φτάσει μια ομάδα σε μια επιτυχία είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Υπήρχε καλό κλίμα και ομαδικότητα. Το άγχος και η πίεση δεν απουσίαζαν, διότι θέλαμε πολύ την άνοδο, αλλά διαχειριστήκαμε πολύ καλά όλες τις δύσκολες καταστάσεις εντός και εκτός γηπέδου.

Είχαμε βάλει από την αρχή ως φιλοσοφία μας ότι μέσα από την ομαδική επιτυχία έρχεται και η ατομική. Το μυστικό είναι να δουλεύεις μαζί σαν ομάδα. Δεν είμαστε πολλές μέρες μαζί και έπρεπε να δημιουργήσουμε μια δυνατή νοοτροπία. Υπήρχε σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα από τις παίκτριες και φάνηκε μέσα στο γήπεδο”.

Για το αν φοβήθηκε: “Υπήρχε μια απογοήτευση μετά το ματς με την Αυστρία, αλλά αυτό δεν μας παρέσυρε. Δώσαμε μια υπόσχεση ότι θα κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς που ακολουθούν. Μέχρι τον αγώνα με τη Βουλγαρία, όπου χάσαμε τελείως τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα και ήρθε η ήττα. Είχαμε, όμως, ένα μεγάλο κίνητρο με τη Λιθουανία όπου ήταν και το τελευταίο μας παιχνίδι, το πιστέψαμε και ήρθε η νίκη”.

Για το τι άλλαξε στο β’ ημίχρονο με τη Λιθουανία: “Έφυγε από τις παίκτριες το άγχος. Ήταν πολύ σφιγμένες και δεν κάναμε πράγματα που έπρεπε. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε σωστά όλα όσα έχουμε πει και να αφήσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο. Κάναμε καλές επιλογές, παίξαμε καλύτερη άμυνα, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει δεύτερες επιθέσεις, διαχειριστήκαμε καλά κάποια σημεία του αγώνα και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε”.

Για το τι χαρακτηρίζει την ομάδα: “Αυτή η ομάδα έβγαζε μια μεγάλη διάθεση και μια ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Έβλεπες στα πρόσωπα των παικτριών ότι θέλουν να πετύχουν και να προσφέρουν στην ομάδα. Αυτό νομίζω ότι ήταν το πιο σημαντικό”.

Για το αν θα ενταχθούν στην εθνική Γυναικών κάποιες παίκτριες: “Καταρχήν πρέπει πρώτα οι παίκτριες να είναι αθλήτριες. Να ασχοληθούν δηλαδή με τη φυσική κατάσταση, το σώμα τους και την ενδυνάμωσή τους. Παράλληλα με μεθοδική δουλειά μέσα στην χρονιά είτε στις ομάδες τους είτε στα κολλέγια που βρίσκονται πιστεύω, αν όχι όλες, πολλές από αυτές θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην εθνική γυναικών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…