Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ισραήλ – Ελλάδα 69-64

Ισραήλ – Ελλάδα 69-64

liapis neon andron eurobasket

liapis-neon andron-eurobasket

Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά…
Η Εθνική Νέων Ανδρών παρουσίασε κακή εικόνα για τρεις περιόδους και βρέθηκε να χάνει με μεγάλες διαφορές κατάφερε, όμως, να εξαπολύσει τεράστια αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφερε τα πάνω-κάτω αλλά  δυστυχώς, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το μεγάλο comeback και γνώρισε την ήττα με 69-64. Πλέον, τα περιθώρια της πρόκρισης στενεύουν επικίνδυνα, καθώς επόμενος αντίπαλος είναι η ισχυρή Σερβία και η νίκη είναι μονόδρομος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυνηγούσε διψήφιες διαφορές, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά πραγματοποίησε καταιγιστική τρίτη περίοδο, ανατρέποντας την κατάσταση προσωρινά. Κάποια λάθη αλλά και η ψυχραιμία των Ισραηλινών από τη γραμμή της φιλανθρωπίας ήταν αυτά που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους.

Ανδρέας Χριστοδούλου και Γιάννης Χατζηνικόλας ήταν οι κορυφαίοι της γαλανόλευκης, με 15 και 14 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από πλευράς Ισραήλ, ξεχώρισαν ο Ναόρ Σαρόν με 16 και Ιντάν Ζαλμάνσον με 15 πόντους.

Η Εθνική έσπασε το ρόδι, με τον Κώττα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που το προβάδισμα βρέθηκε στο στρατόπεδο της. Οι Ισραηλινοί πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με επιμέρους 16-3, ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (16-5), ύστερα από οχτώμιση λεπτά αγώνα. Οι διεθνείς μας το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 8 (18-10 στο 10′) με πέντε πόντους του Χατζηνικόλα.

Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για τη γαλανόλευκη. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη παρουσίασαν κακό πρόσωπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, όντες ανήμποροι να ανακόψουν το Ισραήλ το οποίο έκανε ό,τι ήθελε και, προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, αύξησε την ψαλίδα στους 14 πόντους (36-22).

Καμία βελτίωση και μετά την επανάληψη. Η Εθνική πίεζε αλλά δεν κατάφερνε να πλησιάσει απειλητικά τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση. Η διαφορά έφθασε και μέχρι το +17 (42-25 στο 23΄)ενώ δεν βρέθηκε ποτέ κάτω από τους 11 πόντους (44-33 στο 26′). Το σκορ, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, είχε διαμορφωθεί στο 51-36.

Η Εθνική μας έδειξε σημάδια ανάκαμψης και με επιμέρους 13-2, στα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου, κατάφερε να πλησιάσει στους 6 πόντους (55-49) και λίγο αργότερα στο -4 (59-55 στο 36′). Η αντεπίθεση της γαλανόλευκης δεν σταμάτησε εκεί καθώς συνέχισε να προσπαθεί και το τρίποντο του Χριστοδούλου την επανέφερε στο προβάδισμα (61-62 στο 38′) μετά από τις αρχές του ματς, και τα εναπομείναντα λεπτά προμηνύονταν θρίλερ.

Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να βρούμε το δρόμο προς το καλάθι στη συνέχεια ενώ το λάθος του Σταμάτη, αποδείχτηκε καθοριστικό, με τον Λεουμί να ευστοχεί, εν συνεχεία, στις βολές και να κλειδώνει την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 36-22, 51-36, 69-64.
ΙΣΡΑΗΛ (Σαμίρ): Βάιζ 4, Σόρκιν 3, Σεγκέβ 11, Σαρόν 16 (2), Ζούτσμαν, Λεουμί 11 (1), Σεγκάλ 7 (1), Ζαλμάνσον 15, Ζιβ 2, Λεβί.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης 6 (2), Λιάπης 7 (1), Κώττας 8, Χριστοδούλου 15 (2), Πουλιανίτης, Χατζηνικόλας 14 (3), Θεοδώρου 2, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής 3 (1), Σταμάτης 5, Οικονομόπουλος, Σπυρόπουλος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…