Κεντρική Διεθνή ΗΠΑ – Κροατία 79-71

ΗΠΑ – Κροατία 79-71

Jayson Tatum

Jayson Tatum

Αμερική από χρυσάφι…
Παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι η Εθνική Ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς, στο πλαίσιο του Τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, επικράτησε στην παράταση της Κροατίας με 79-71. Καταπληκτική η πορεία της Κροατίας, δεδομένου ότι σε όλη τη διοργάνωση έπαιζε χωρίς το μεγάλο της αστέρι τον Μπέντερ.

Κορυφαίος των Αμερικάνων, αναδείχθηκε ο Μπράνσον, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Κορυφαίος για την Κροατία αναδείχθηκε ο Σλάβιτσα, ο οποίος έπαιξε 42 λεπτά και πέτυχε 23 πόντους.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, με την Κροατία να μην αφήνει από τα μάτια της, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μάλιστα σε πολλά σημεία του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά, δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από τους 4 πόντους, με μοναδική εξαίρεση το 10-4 υπέρ των ΗΠΑ, που έγινε στο 5′.

Στην επανάληψη, η Αμερική μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και κατάφερε γρήγορα να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν στο 26′ ξέφυγε με 7 πόντους (44-37), αλλά ακόμα, ακόμα και με 10 (47-37) στο 27. Όμως η Εθνική Ομάδα των Εφήβων της Κροατίας είχε και πάλι τα ψυχικά αποθέματα, ψαλίδισε τη διαφορά και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 50-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ντέρμπι συνεχίστηκε και εντέλει το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου η Αμερική, κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 34-31, 50-47, 67-67, (κ.α.) 79-71.
ΗΠΑ (Μίλερ): Έβανς 1, Φέργκιουσον 8, Μπράνσον 14 (7 ασίστ), Τράιερ 7, Τζάκσον 10 (8 ριμπ.), Τέιτουμ 13, Πικ 5, Τζάιλς 13 (16 ριμπ.), Σουάνιγκαν 2, Ονουάκου 6, Γουέλς.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ναζόρ): Καπούστα 1, Φιλίποβιτς 5, Μπόζιτς 12, Σλάβιτσα 23 (5 ριμπ., 6 ασίστ), Ζούμπατς 12 (13 ριμπ.), Κάρατσιτς 2, Αράποβιτς 16.

  • dorsey

    Η απόδραση των… πέντε (vid)

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, έχει ολοκληρωθεί, αλλά έγιναν πολλά τα οποία θα τα θυμόμασ…
  • Dorsey2

    Με χρώμα… ελληνικό

    Τι κι αν το διαβατήριο του βγήκε την εβδομάδα πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος…
  • Mouratos Mitoglou

    Air… Mitoglou (vid)

    Η Εθνική μας Ομάδα, αυτή την στιγμή παίζει εναντίον της Τουρκίας, στο πλαίσιο του “Μ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…