Κεντρική Eurobasket “Η καλύτερη ομάδα”

“Η καλύτερη ομάδα”

batum parker diaw france

batum-parker-diaw-france

Ως την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών της ιστορίας της χώρας, χαρακτήρισε την Εθνική Γαλλίας που θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου, ο Τόνι Πάρκερ.

Ο άσσος των “τρικολόρ”, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, υπογράμμισε ότι οι ψηλοί της ομάδας κάνουν τη διαφορά, ενώ τόνισε ότι στα πρόσωπα όλων βλέπει την ετοιμότητα για να πετύχουν. Τέλος, έθεσε ως στόχο το χρυσό μετάλλιο και την κορυφή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο eurobasket2015.org:
“Είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πιο δυνατή ομάδα στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ. Αρχικά, ποτέ δεν είχαμε αυτά τα μεγέθη παλιά, δύο τόσο ψηλούς παίκτες. Είναι απίστευτο. Το λέω με όλο το σεβασμό σε όλους αυτούς που έχουν παλέψει σαν τρελοί για αυτήν την ομάδα. Τους αγαπώ όλους.

Αλλά νομίζω, οι Ρούντι Γκομπέρ και Αλέξις Αζινκά είναι κάτι σαν 2,35 μ. ο καθένας!

Επιπρόσθετα, είναι ιδιαίτερα προσηλωμένοι. Το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν για την Γαλλία. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Έφτασα το πρωί (της Τετάρτης) και ήδη βλέπω στα πρόσωπα όλων στο δωμάτιο ότι είναι έτοιμοι να το κάνουν.

Στόχος μας είναι το χρυσό μετάλλιο. Δεν υπάρχει άλλος στόχος. Το πήραμε το 2013 και θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Ποτέ δεν είχαμε όλα τα ονόματα στην ομάδα, αλλά τώρα είμαστε σε αυτήν την κατάσταση και δεν το κρύβουμε. Με αυτήν την ομάδα φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο της εμπειρίας που σε βοηθά μαζί με τους υπόλοιπους να κάνεις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η Ισπανία κυριάρχησε για 5-6 χρόνια. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το ίδιο. Για μένα είναι ένα ακόμα μπόνους το γεγονός ότι παίζεται το Ευρωμπάσκετ στη Γαλλία. Από όταν κερδίσαμε το 2000 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τους Νέους Άνδρες, το όνειρό μου, ο στόχος μου, ήταν να βοηθήσω τη Γαλλία να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο στο Ευρωμπάσκετ. Αφού το κερδίσαμε το 2013, νιώθω ότι αυτή η πίεση έχει φύγει. Αν ήταν ο καιρός να αποσυρθώ θα το έκανα. Για αυτό και δε βλέπω το λόγο για να αισθάνομαι πίεση.

Είμαι απλώς χαρούμενος που αγωνιζόμαστε εντός έδρας. Θα είναι απίστευτο. Υπάρχει μεγάλη προσμονή από όλους. Εξαρτάται από εμάς να το μετατρέψουμε όλο αυτό σε κάτι το θετικό.

Τους σεβόμαστε όλους, τους παίρνουμε όλους στα σοβαρά. Το να είσαι αουτσάιντερ και το να μην έχεις κάτι να χάσεις, όπως εμείς το 2011 και το 2013, είναι τελείως διαφορετικό από την τωρινή μας κατάσταση, που μπαίνουμε ως φαβορί στο Ευρωμπάσκετ.

Τώρα, όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν και θα παίζουν διαφορετικά απέναντι μας. Το ‘χω ζήσει αυτό με τους Σπερς, όταν όλοι ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από εμάς αφού κερδίσαμε τον τίτλο το 2014.

Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη είναι καλές. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 ανταγωνιστικές ομάδες που θα μπορούσαν να κερδίσουν το Ευρωμπάσκετ. Ακόμα και ο Ντιρκ (Νοβίτσκι) επέστρεψε για τη Γερμανία. Θα είναι ένα υπέροχο Ευρωμπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…