Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ενότητα πάνω απ’ όλα

Ενότητα πάνω απ’ όλα

esake1

esake

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, με τις δεκατέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να συζητούν σε εξαιρετικό και ενωτικό κλίμα για ζητήματα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το θετικό είναι πως υπάρχει μία τάση να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος ανακοίνωσεων και καταγγελιών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, μία τάση, η οποία εκφράστηκε, κυρίως, από τους “πράσινους”, οι οποίοι κατέστησαν σαφές πως δεν θα κάνουν ξανά καταγγελία στον Ολυμπιακό, όντας πιστοί στην άποψη, πως οι αγώνες κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Τα βασικότερα ζητήματα, που τέθηκαν σε συζήτηση, ήταν η ευθύνη των σωματείων για παραβατικές πράξεις πρώην παραγόντων προέδρων καθώς και η συγχώνευση ποινών.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, όλες οι ομάδες το απέρριψαν, πράγμα απολύτως λογικό, καθώς δεν είναι δυνατόνν να τιμωρούνται για πράξεις και λόγια πρώην παραγόντων τους, οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία σχέση πλέον με τις ίδιες.

Σχετικά με τη συγχώνευση ποινών, συμφωνήθηκε πως ο κάθε παράγοντας θα τιμωρείται, όχι με βάση τις συνολικές ποινές του, αλλά με το 70% της μεγαλύτερης ποινής. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως αν ένας παραγόντας τιμωρηθεί με 10 μήνες, + 2 μήνες αργότερα και +1 πιο μετά, δεν θα εκτίει ποινή 13 μηνών, αλλά 7 μηνών. Όλες οι ομάδες υπερψήφισαν τη συγχώνευση ποινών, εκτός από τον Ολυμπιακό.

Το γενικότερο συμπέρασμα, πάντως, της συνέλευσης, ήταν πως όλες οι ομάδες είναι οι ενωμένες, έχοντας ως κοινό στόχο τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …