Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Τουρκία 71-80

Ελλάδα – Τουρκία 71-80

Dorsey41

Dorsey4

Νικητές στην καρδιά μας…
Οι Έφηβοι της “γαλανόλευκης” πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις αλλά η υπερπροσπάθεια από την χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στις ΗΠΑ, δεν τους άφησε πολλές ρανίδες ενέργειας και ψυχικών αποθεμάτων με αποτέλεσμα να υποκύψουν κόντρα στην Τουρκία, γνωρίζοντας την ήττα με 80-71, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυνηγούσε στο σκορ, τη μεγαλύτερη διάρκεια, και έμεινε κοντά για ένα ημίχρονο. Εν συνεχεία, επήλθε η κούραση, το θολωμένο μυαλό ενώ η απουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, στο δεύτερο μέρος, ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ξανά ο ηγέτης της Εθνικής μας, σημειώνοντας 19 πόντους, με τον Θωμά Κώττα να ακολουθεί, έχοντας 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από τους Τούρκους, ο Φουρκάν Κορκμάζ ήταν, για ακόμα μια φορά, εκπληκτικός, σταματώντας στους 28 πόντους.

Στήθος με στήθος η αντιπαράθεση των δύο ομάδων,  με το καλημέρα, καθώς το σκορ ήταν ισόπαλο (7-7 το 5:30), ύστερα από τρίποντο του Σταμάτη. Η Εθνική μας πήρε ώθηση από αυτό και με επιμέρους 7-2 προηγήθηκε με 14-9 (στο 7’), με καλές συνεργασίες στην επίθεση και τους ΜήτογλουΚώττα να πρωτοστατούν. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν όμως και με τους Κορκμάζ και Αρσλάν, μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα εκ νέου, και δη στο 16-16, που ήταν το σκορ της εναρκτήριας περιόδου.

Η εικόνα της εθνικής μας ήταν άσχημη στη δεύτερη περίοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, χωρίς να έχουν όμως σαφή υπεροχή. Οι διεθνείς μας είχαν πολύ άσχημες επιλογές στην επίθεση, κάνοντας αρκετά λάθη ή παίρνοντας βεβιασμένα σουτ. Αυτό ήταν και απόρροια της καλής άμυνας των Τούρκων, οι οποίοι έβρισκαν ευκολότερα τον δρόμο προς το καλάθι αλλά δεν κατάφερα να χτίσουν διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων (27-32 στο 19’), με αυτή του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στους 5 (31-36) υπέρ τους.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην επανάληψη καθώς δεν του το επέτρεψαν οι ενοχλήσεις στο τραυματισμένο του πόδι. Το σημαντικό αυτό πλήγμα και το έλλειμμα ενέργειας των διεθνών μας απέβησαν καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα. Οι Τούρκοι κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ και προηγήθηκαν με 14 πόντους (35-49 στο 26’). Η Ελλάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 10 πόντους (44-54 στο 29:30) με τον Κώττα, για να έρθει ο Μπαϊράμ και να διαμορφώσει το 56-44, της τρίτης περιόδου.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η τελευταία περίοδος. Η Τουρκία διατηρούσε με ευκολία την υπεροχή και την πρωτοκαθεδρία της σε διψήφια νούμερα, με την εθνική μας να μην καταφέρνει να πλησιάσει περισσότερο από τους 9 πόντους (54-63 στο 35′). Τολιόπουλος και Σταμάτης έβαλαν μεγάλα τρίποντα προσπαθώντας κρατήσουν τη γαλανόλευκη στο παιχνίδι αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-36, 44-56, 71-80.
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 9 (3), Λούντζης 4, Κώττας 13, Ντόρσεϊ 19 (1), Μήτογλου 10, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλης, Σταμάτης 8 (2), Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Ουγκουρατα): Μπαϊράμ 4, Ουγκιουρλού 6, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 5, Μπαϊκάν, Κορκμάζ 28 (4), Αράρ 7 (1), Ολμάζ 3, Ουλουμπάι 5, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 16.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…