Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αποτελέσματα φάσης των 16

Αποτελέσματα φάσης των 16

spain egypt

spain-egypt

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εφήβων της Κρήτης πανηγύρισε η Ισπανία, η οποία επικράτησε δύσκολα της Αιγύπτου με 67-60. Οι Ίβηρες πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση, αλλά πέρασαν στην οκτάδα, καθώς η αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας.

Το σίγουρο είναι πως η ισπανική ομάδα δεν μπορεί να φοβίσει την Εθνική μας, η οποία, εφόσον ξεπεράσει το βράδυ το εμπόδιο της Τυνησίας, θα αντιμετωπίσει τους “φούριος ρόχας” στα προημιτελικά. Κορυφαίος για τους Ισπανούς ο Γκαρσία με 21 πόντους, ενώ ο Μοχάμεντ (17π.) ξεχώρισε από τους Αιγύπτιους.

turkey-iran

Δύσκολη πρόκριση και για το μεγάλο φαβορί της διοργανώσης, Τουρκία, η οποία επικράτησε στο τέλος του μαχητικού Ιράν με 73-63. Οι Ιρανοί κοίταξαν στα μάτια τους Τούρκους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις με τέσσερις πόντους (66-62) ένα λεπτό πριν το φινάλε του παιχνιδιού, ωστόσο στο τέλος δεν άντεξαν. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ουλουμπάι με 16 πόντους.

italy-dominican republic-pagkosmio-irakleio

Μια περίοδος ήταν αρκετή για την Ιταλία, η οποία επιβλήθηκε της Δομινικανής Δημοκρατίας με 82-73 και πέρασε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το επιμέρους, 21-7, του δευτέρου δεκαλέπτου αποτέλεσε την ειδοποιό διαφορά της αναμέτρησης, της οποίας κορυφαίος ήταν ο Λούκα Σεβερίνι, με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, και ο Ιόν Λουπουσόρ ακολούθησε με 15 πόντους. Πρώτος σκόρερ των Δομινικανών ήταν ο Αντρές Φελίζ, σταματώντας στους 28 πόντους.

croatia-china-pagkosmio-irakleio

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε και η Κροατία, που νίκησε την Κίνα με 75-68. Οι αποδεκατισμένοι Κροάτες, δυσκολεύτηκαν περισσότερο από όσο θα περίμεναν, αλλά εν τέλει “χαμογέλασαν” στο τέλος και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο, με τον Ίβιτσα Ζούμπατς να ηγείται, έχοντας 23 πόντους και 9 ριμπάουντ και τον Λούκα Μπόζιτς να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του, με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ! Εκ των Ασιατών, διακριθέντες ήταν οι Μινγκχούι Σαν και Χάο Φου, με 15 και 13 πόντους, αντίστοιχα.

Brooks-Canadas

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση ο Καναδάς επιβλήθηκε της Κορέας με 100-64 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κορυφαίος από τους Καναδούς, αναδείχθηκε ο Τζάκσον, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά, ξεχώρισε ο Κίμ, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε και 7 ριμπαόυντ.

Onuaku

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αναμέτρηση της Αμερικής με την Αργεντινή, καθώς η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών επιβλήθηκε με 93-45 και προκρίθηκε και αυτή με τη σειρά της στην επόμενη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ των Αμερικανών, αναδείχθηκε ο Γκάιλς, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους, ενώ από την μεριά της Αργεντινής, ξεχώρισε ο Ζουμπρίγγεν, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους.

Peno-Vasiljevic-Australia-Serbia

Την πρώτη έκπληξη της φάσης των “16” του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η Εθνική Ομάδα των Εφήβων της Αυστραλίας, καθώς επικράτησε με 69-56 της Σερβίας και πήρε το εισιτήριο για την φάση των “8” της διοργάνωσης.

Τέλος, η Εθνικής μας με ονειρική εμφάνιση, επιβλήθηκε της Τυνησίας με 100-48 και προκρίθηκε με πλέον πανηγυρικό τρόπο στους “8” του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των 16:
Ισπανία – Αίγυπτος 67-60
Τουρκία – Ιράν 73-63
Ιταλία – Δομινικανή Δημοκρατία 82-73
Κροατία – Κίνα 75-68
Καναδάς – Κορέα 100-64
ΗΠΑ – Αργεντινή 93-45
Αυστραλία – Σερβία 69-56
Ελλάδα – Τυνησία 100-48

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…