Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Aποτελέσματα της 2ης ημέρας

Aποτελέσματα της 2ης ημέρας

korkmaz turkey volos

korkmaz-turkey-volos

Το 2/2 με διθυραμβικό τρόπο πέτυχε η Γαλλία σκορπώντας την Τσεχία στους “37 ανέμους” καθώς επιβλήθηκε με 75-38! Η αναμέτρηση αποτέλεσε, από το τζάμπολ έως την τελευταία κόρνα, έναν μονόλογο των “τρικολόρ” οι οποίοι έστησαν πάρτι σε βάρος των Τσέχων. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Στεφάν Γκομπόλντ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ από τους, τυπικά, φιλοξενούμενους, μοναδικός “διψήφιος” ήταν ο Κριστόφ Τσαλούπκα με 10 πόντους.

Επιβλητική ήταν και η Τουρκία, η οποία επικράτησε της Φινλανδίας με 80-63, σημειώνοντας δεύτερο σερί αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι έθεσαν εξ αρχής τον τόνο του ματς και προηγήθηκαν με διψήφιο νούμερο (24-14) από την πρώτη περίοδο, διατηρώντας με ευκολία τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις των Φουρκάν Κορκμάζ (14π.), Ενές Τασκιράν (12π.-5ρ.-7ασ.) και Ομέρ Γιουρτσεβέν (11π.-12ρ.).

Μετά την ήττα της πρεμιέρας, κόντρα στη Γαλλία, η Ισπανία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επικρατώντας, δύσκολα, της Ουκρανίας με 70-68. Η αναμέτρηση ήταν κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια με τους Ιβήρες να “χαμογελούν” στο τέλος καθώς ήταν πολύ πιο συνεπείς επιθετικά (44% εντός παιδιάς έναντι 41%) αλλά και πιο ψύχραιμοι στο τέλος. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ραμόν Βιλά με 15 πόντους, με τους Σαντιάγο Γιούστα και Χαβιέρ Λόπεθ – Αροστέγκι να ακολουθούν, έχοντας 13 έκαστος. Εκ των Ουκρανών, κορυφαίος ήταν ο Ντμίτρο Σκαπίντσεφ με 12 πόντους.

Την πρώτη της νίκη πέτυχε και η Ιταλία, η οποία λύγισε τη Ρωσία, με 63-54. Οι Ιταλοί πραγματοποίησαν εκρηκτικό ξεκίνησα και προηγήθηκαν με 15-4 στην πρώτη περίοδο ενώ η καταιγιστική τρίτη, όπου έτρεξαν επιμέρους 24-13, ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των Ρώσων να ανατρέψουν την κατάσταση. Πληθωρική εμφάνιση από τον Λούκα Τσεζάνα που τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας συνοδοιπόρους τους Λορένζο Καρότι και Αντρέα Λα Τόρε, που σκόραραν 12 και 10 πόντους, αντίστοιχα. Από πλευράς Ρωσίας, διακριθέντες ήταν οι Τιμοφέι Γιακούσιν και Φεντόρ Σχπάκοφ, με 11 και 10 πόντους.

Την πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων πέτυχε το Μαυροβούνιο, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής επικράτησε της Γερμανίας με 64-55. Το Μαυροβούνιο ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και βρισκόταν μπροστά στο σκορ ακόμα και στο κακό του τρίτο δεκάλεπτο. Κορυφαίος των νικητών αναδείχθηκε ο Μπάκιτς, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Γκρόβιτς, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασιστ.

Την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πέτυχε και η Κροατία, που συμμετέχει στον ίδιο Όμιλο με την Εθνική μας, καθώς επικράτησε με 77-76 της Βοσνίας. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες. Το πρώτο άνηκε στη Βοσνία, ενώ το δεύτερο στην Κροατία. Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Ζούμπατς, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους, ενώ ο Μέμιτς ξεχώρισε από τους Βόσνιους, τελειώνοντας με 20 πόντους.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Σερβία, κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, καθώς επικράτησε με 67-64 της Λετονίας.

Τέλος, μπορεί η Εθνική μας κατά διαστήματα, να έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ, εν τέλει δεν κατάφερε να κάνει το “δυο στα δυο” με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τη Λιθουανία με 70-64.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α’ Όμιλος
Γαλλία – Τσεχία 75-38
Ουκρανία – Ισπανία 68-70

Β’ Όμιλος
Γερμανία – Μαυροβούνιο 55-64
Λετονία – Σερβία 64-67

Γ’ Όμιλος
Τουρκία – Φινλανδία 80-63
Ρωσία – Ιταλία 63-54

Δ’ Όμιλος
Κροατία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 77-76
Λιθουανία – Ελλάδα 70-64

Η βαθμολογία:
Α’ Όμιλος: Γαλλία 4, Ισπανία 3, Τσεχία 3, Ουκρανία 2.
Β’ Όμιλος: Λετονία 3, Μαυροβούνιο 3, Γερμανία 3, Σερβία 3
Γ’ Όμιλος: Τουρκία 4, Ιταλία 3, Ρωσία 3, Φινλανδία 2
Δ’ Όμιλος: Λιθουανία 4, Ελλάδα 3, Κροατία 3, Βοσνία 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…