Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αποτελέσματα 1ης ημέρας

Αποτελέσματα 1ης ημέρας

france spain europaiko volos

france-spain-europaiko-volos

Εύκολο έργο για τη Ρωσία, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων, του Βόλου, καθώς συνέτριψε με 89-62, τη Φινλανδία. Οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι από την αρχή ως το τέλος και ουσιαστικά κλείδωσαν την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 21 πόντους (50-29). Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τιμοφέι Γιακούσιν με 22 πόντους και ακολούθησε ο Ιγκόρ Βολκχίν με 17. Από τους Φινλανδούς, ξεχώρισε ο Λάουρι Μαρκάνεν, που σημείωσε 19 πόντους.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Γαλλία, η οποία πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Ισπανία, της οποίας επικράτησε με 64-58. Οι Ισπανοί κατάφεραν να επιβληθούν μόνο κατά την πρώτη περίοδο, με τα ηνία του αγώνα να περνούν στα χέρια των Γάλλων, στις υπόλοιπες τρεις. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λουκ Λουμπακί που σημείωσε 18 πόντους, με τον Ρέναθαν Ονά Εμπό, να αποτελεί συμπαραστάτη του, έχοντας 11. Εκ των Ιβήρων, διακριθείς ήταν ο Γιονάτας Μπαρέιρο με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Καταιγιστική η Λιθουανία, η οποία δεν άφησε περιθώρια στη Βοσνία και την διέλυσε με 73-50, με την τρίτη περίοδο να αποδεικνύεται καθοριστική καθώς οι Λιθουανοί έτρεξαν επιμέρους 16-7 και προηγήθηκαν με 55-38, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους. Φοβερό παιχνίδι από τον Μαρτίνας Βάρνας, που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και 6 ασίστ! Αντίπαλον δέος, ο Έντιν Άτιτς με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η αναμέτρηση μεταξύ της Λετονίας και του Μαυροβουνίου ήταν εξαιρετικά αμφίρροπη για τρεις περίοδος με το σκορ να είναι ισόπαλο (45-45). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, οι Λετονοί πήραν τον έλεγχο του ματς και με επιμέρους 25-16, πανηγύρισαν τη νίκη, με 70-61, της οποίας ηγήθηκε η τριπλέτα των Βέρνερς Κοχς (18π.), Ζίγκμαρς Ράιμο (16π.-10ρ.) και Κρίστερς Ζόρικς (13π.). Ο Μίλος Πόποβιτς αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” της ομάδας του Μαυροβουνίου, σταματώντας στους 28 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετός για να αποσοβήσει την ήττα.

Μετά από ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι, η Τουρκία κατάφερε να μπει με το δεξί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, επικρατώντας της Ιταλίας με 49-48. Πρώτος σκόρερ της γειτονικής χώρας αναδείχθηκε ο Κορκμαζ, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Σγκορμπάτι, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους.

Μετά τη Γαλλία και η Τσεχία μπήκε με το δεξί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, καθώς στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής επικράτησε με 68-65 της Ουκρανίας.

Με χαρακτηριστική άνεση, η Εθνική μας Ομάδα συνέτριψε την Κροατία με 64-41 και κατάφερε να μπει με το δεξί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων που διεξάγεται στον Βόλο.

Τέλος, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, η Γερμανία επικράτησε της Σερβίας με 65-56 ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου. Πρώτος σκόρερ για τους Γερμανούς αναδείχθηκε ο Μουσιντί, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά ξεχώρισε ο Στογιάνοβιτς, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α’ Όμιλος
Ισπανία – Γαλλία 58-64
Τσεχία – Ουκρανία 68-65

Β’ Όμιλος
Μαυροβούνιο – Λετονία 61-70
Σερβία – Γερμανία 56-65

Γ’ Όμιλος
Φινλανδία – Ρωσία 62-89
Ιταλία – Τουρκία 48-49

Δ’ Όμιλος
Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Λιθουανία 50-73
Ελλάδα – Κροατία 64-41

Η βαθμολογία:
Α’ Όμιλος: Γαλλία 2, Τσεχία 2, Ουκρανία 1, Ισπανία 1
Β’ Όμιλος: Λετονία 2, Γερμανία 2, Μαυροβούνιο 1, Σερβία 1
Γ’ Όμιλος: Ρωσία 2, Τουρκία 2, Ιταλία 1, Φινλανδία 1
Δ’ Όμιλος: Ελλάδα 2, Λιθουανία 2, Βοσνία 1, Κροατία 1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…