Κεντρική Ελλάδα “Από τις βασικές εγκαταστάσεις”

“Από τις βασικές εγκαταστάσεις”

Stavros Kontonis

Τις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού, παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, για να συναντηθούν με τη νέα διοίκηση του σταδίου, προκειμένου να ελέγξουν από κοντά τα προβλήματα των εγκαταστάσεων.

Μετά το πέρας των συναντήσεών τους ο κ. Κοντονής δήλωσε: “Το ΣΕΦ αποτελεί μία από τις βασικότερες, στρατηγικής σημασίας, εγκαταστάσεις του ελληνικού αθλητισμού. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι η καινούρια διοίκηση του Σταδίου έχει δρομολογήσει τη συγκρότηση ενός προσχεδίου για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου. Αυτή η εξέλιξη θα μας δώσει τη δυνατότητα μίας εμπεριστατωμένης συζήτησης με το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε με βάση αυτό το πλάνο να παραχωρηθεί η χρήση του περιβάλλοντος χώρου προς αξιοποίηση.

Θεωρώ ότι αυτό που έχει γίνει με το να βρίσκεται η διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί μόνο προβλήματα. Νομίζω ότι πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση του να αποδοθεί ο χώρος στην αρμοδιότητα του ΣΕΦ, ώστε να καταστεί προσιτός στην τοπική κοινωνία με αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες δραστηριότητες, που θα είναι και οικονομικά επωφελείς για το Στάδιο.

Σημαντικό είναι και το πρόβλημα των ανείσπρακτων οφειλών, τις οποίες έχουν αφήσει σωρευμένες οι προηγούμενες διοικήσεις από εμπορικές χρήσεις, μισθώσεις κλπ, και οι οποίες πρέπει να εισπραχθούν για να μην περιπέσουν στη δίνη της παραγραφής. Προς τούτο έχω δώσει εντολή να διεκδικηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν αυτών σχεδιάζεται ο εξορθολογισμός της εμπορικής εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων με ταυτόχρονη υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής. Το εντάσσουμε σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό ενεργειακής αναβάθμισης, αξιοποίησης των δυνατοτήτων του και της παράκτιας-προνομιακής θέσης του, με την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ήδη εκπονούμε προγράμματα άθλησης για όλους, επισκέψεις σχολείων, συνεργασία με ΟΤΑ, σχεδιασμένη δημιουργία υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο για πρόσβαση ΑμΕΑ, για περίπατο, τρέξιμο, ποδήλατο και αναψυχή”.

Τέλος, ο κ. Κοντονής ερωτώμενος για τις πολιτικές εξελίξεις είπε: “Το στενάχωρο από τους συντρόφους που κατέθεσαν την αρνητική τους ψήφο στην ψηφοφορία είναι ότι δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα κάποια εναλλακτική πρόταση και αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Δηλαδή τι θα μπορούσε να γίνει; Εναλλακτική λύση δεν είναι η άτακτη χρεοκοπία, διότι θα οδηγήσει σε ραγδαία φτωχοποίηση της κοινωνίας. Εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι το διπλό νόμισμα που ετοίμαζε ο κ. Σόιμπλε και βεβαίως εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι η χρήση των αποθεματικών της Τράπεζας της Ελλάδας των 22 δις, τα οποία είναι εκτός κυκλοφορίας και θα θεωρηθούν πλαστά αν βάλουμε χέρι“.

  • kaloudis sinadinos

    Ο Ιούλιος Συναδινός στα γραφεία της ΟΣΕΚΑ

    Τα γραφεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, στο κλειστό γήπ…
  • vasileiadis vasilakopoulos

    Απλώνεται η μπόχα

    Για «πολύ σοβαρή αδιαφάνεια» έκανε λόγο ο Βασίλης Ντάκουρης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή …
  • sxinas makris

    Έφαγε πόρτα

    Εμείς με τα αστρολογικά δεν τα πάμε πολύ καλά, αλλά για τον Τόμι Σχινά ο… Ερμής πρέπει να …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…