Κεντρική Basket League Άρης “Απαραίτητος ο ελληνικός κορμός”

“Απαραίτητος ο ελληνικός κορμός”

priftis

priftis

Ο Άρης μπορεί να έχασε τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ αλλά έχει προβεί σε εξαιρετικές κινήσεις, μέχρι στιγμής, καθώς έχει “κλείσει” τους Θόδωρο Ζάρα, Βασίλη Ξανθόπουλο και Μιχάλη Πελεκάνο ενώ ανανέωσε και τους Βασίλη Σίμτσακ, Δημήτρη Φλιώνη, σημειώνοντας την έμφαση στο ελληνικό στοιχείο. Στη σημασία αυτού στάθηκε και ο Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ενώ ακόμα σχολίασε την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού, επεσήμανε τη συνέχεια αυτού και ανέλυσε τους παίκτες που αποκτήθηκαν, μέχρι τώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ελληνικό στοιχείο: “Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ ήταν ένα από τα πρώτα ζητούμενα. Ένας ισχυρός ελληνικόςκορμός” είναι απαραίτητο για μια ομάδα. Χαίρομαι που ήδη ολοκληρώσαμε πέντε κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, με την απόκτηση των Ζάρα, Ξανθόπουλου, Πελεκάνου και την παραμονή των Σίμτσακ, Φλιώνη“.

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν: “Τα τρία μεταγραφικά αποκτήματά μας έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Πρόκειται για ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, κάτι απαραίτητο με δεδομένη και τη συμμετοχή μας στο Γιούροκαπ, ενώ είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είναι σημαντικά κομμάτια στο παζλ της επόμενης σεζόν, όπου τόσο η μεγαλύτερη ποιότητα, όσο και το βάθος είναι απαραίτητα για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας”.

Για τη συνέχεια του σχεδιασμού: “Ένας κύκλος της μεταγραφικής αναζήτησης ολοκληρώθηκε και ανοίγει ένας άλλος, όπου το βάρος θα πέσει στην απόκτηση των ξένων παικτών, χωρίς να αποκλείουμε και την περίπτωση ενίσχυσης και με κάποιον ακόμα Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Και σ’ αυτό το κομμάτι και θα πρέπει να συνδυάσουμε την αγωνιστική αξία με τον καλό χαρακτήρα, αφού η καλή “χημεία” είναι απαραίτητη, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στην περσινή σεζόν. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισορροπημένου ρόστερ, που θα μπορεί να ανταπεξέρχεται σε ρυθμούς δύο αγώνων την εβδομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…