Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αυτός είναι ο Κούζμιτς (vids)

Αυτός είναι ο Κούζμιτς (vids)

kuzmic

kuzmic

Η υπόθεση απόκτησης του σέντερ που θα πλαισιώσει τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Γιώργο Παπαγιάννη στη ρακέτα του Παναθηναϊκού πέρασε από σαράντα κύμματα. Τελικά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε ακόμα έναν παίκτη, που γνωρίζει καλά και έχει συνεργαστεί μαζί του. Ο λόγος για τον Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος συμμετέχει αυτό τον καιρό στην προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας για το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Ο 25χρονος Βόσνιος – στην καταγωγή – σέντερ θα αναλάβει να δίνει τις απαραίτητες βοήθειες στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, όντας πολύ καλός ριμπάουντερ και μπλοκέρ. Με ύψος 2,13μ., ο Κούζμιτς μπορεί να κυριαρχήσει στους αιθέρες, ενώ έχει τη δυνατότητα να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι. Αναμφίβολα, δεν έχει την ποιότητα του Ραντούλιτσα, δεν μπορεί να πάρει μία ομάδα στις πλάτες του, αλλά είναι ικανός να πλαισιώσει ιδανικά τον Σέρβο σέντερ στη ρακέτα του “τριφυλλιού”, η οποία φέτος θα έχει τρία θηρία…

Από τη Φινλανδία… στο ΝΒΑ

kuzmic-warriors

Ο Κούζμιτς έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα της Βοσνίας (2007-’08), ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο χαμηλής δυναμικότητας φινλανδικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Κοριχάιτ (2008-10). Ο Βόσνιος σέντερ πέρασε ένα φεγγάρι μέχρι και από τη δεύτερη κατηγορία της Φινλανδίας (Λαπουάν Κορίκομπρατ), ωστόσο στη συνέχεια η καριέρα του άρχισε να μπαίνει στο σωστό δρόμο.

Το καλοκαίρι του 2010 αποκτήθηκε από τη Τσέλικ Ζένιτσα (Βόσνια) και μετά από ένα χρόνο, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Ουνικάχα Μάλαγα. Ακόμα δεν ήταν έτοιμος, όμως, να σταθεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, γι’ αυτό και δόθηκε στη θυγατρική ομάδα των Ανδαλουσιανών, την Ρινκόν. Στην Α2 Ισπανίας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις (10,4π., 8,6ριμπ.), προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Μπανταλόνα.

Ένας χρόνος στην Καταλονία ήταν αρκετός για να φτιάξει ένα αρκετά καλό όνομα. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τον επέλεξαν στο Νο 52 του ντραφτ του 2012, ωστόσο αγωνίστηκε το μεγαλύτερο διάστημα στη θυγατρική τους ομάδα στο NBDL. Με τη φανέλα των Σάντα Κρουζ Ουόριορς, πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις, αποτέλεσε τον βασικό τους ψηλό και κατέκτησε το πρωτάθλημα του ΝΒDL, μετρώντας 12,8 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 τάπες ανά παιχνίδι στα πλέι οφ.

Όσον αφορά το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, ο Κούζμιτς αρνήθηκε να φορέσει το εθνόσημο της Βοσνίας το 2013, καθώς επιθυμία του ήταν να αγωνιστεί με την Εθνική Σερβίας. Το 2014 βρέθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, αλλά ένας τραυματισμός τον έθεσε εκτός τελικής δωδεκάδας. Ο Κούζμιτς, μαθημένος στα δύσκολα, δεν το έβαλε κάτω και φέτος βρίσκεται ξανά στην προεπιλογή του Τζόρτζεβιτς, ελπίζοντας πως θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Δείτε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού εν δράσει:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…