Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αφιέρωμα στον “Χαραλαμπο” (vid)

Αφιέρωμα στον “Χαραλαμπο” (vid)

Charalampopoulos3

Charalampopoulos

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Έλληνες, αλλά και ξένους παίκτες σε αυτήν την ηλικία. Το ταλέντο του είναι τόσο σπάνιο, όσο και η πιθανότητα να αστοχήσει σε ένα σουτ.

Ο λόγος για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον ηγέτη της Εθνικής Εφήβων U18 που διαπρέπει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βόλου. Για αυτό το λόγο, η FIBA δημιούργησε ένα βίντεο για τον παίκτη του Παναθηναϊκού, το οποίο και περιλαμβάνει φάσεις και καλάθια του με την γαλανόλευκη, καθώς και δηλώσεις του νεαρού φόργουορντ.

Αρχικά, τόνισε πως: “Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ σε ηλικία πέντε ετών, σε μια μικρή ομάδα, το Αιγάλεω. Ο πατέρας μου με ώθησε γιατί ήθελε να γίνω αθλητής, όχι απαραίτητα μπασκετμπολίστας πάντως. Όταν ήμουν δώδεκα ετών έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά από εμένα. Έτσι όταν έπαιζα με συνομηλίκους μου, ένιωθα καλύτερα. Έτσι άρχισα να το σκέφτομαι πιο σοβαρά”, για να εξηγήσει πως ό,τι κάνει αφορά “την ομάδα. Όταν η ομάδα παίζει καλά, όλοι φαίνονται καλοί”.

Σχετικά με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του, απάντησε: “Το αριστερό μου drive, το στατικό σουτ και τα post plays είναι τα πλεονεκτήματά μου. Τα μειονεκτήματά μου όμως είναι περισσότερα. Για παράδειγμα η άμυνα το “ένας εναντίον ενός”, στο πως να “σπάω” τα σκριν, η άμυνα στο πικ εν ρολ”, ενώ επισήμανε πως “για να παίξεις με παιδιά της ηλικίας σου, πρέπει να δεις ξανά τα μειονεκτήματά σου, να βελτιωθείς και να ετοιμαστείς για το υψηλότερο επίπεδο”.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων σχολίασε για την ομάδα πως: “Όπως βλέπετε, όλα τα παιδιά έχουν ταλέντο. Ο Παπαγιάννης και ο Σκουλίδας είναι δύο εξ αυτών. Στόχος δεν είναι το μετάλλιο, αλλά να παίξουμε όλα τα παιδιά στο υψηλότερο επίπεδο. Όλο το καλοκαίρι δουλεύουμε γι αυτό το πράγμα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να το πετύχουμε. Για τους εαυτούς μας”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως “ο κόσμος μάς δίνει ενέργεια μέσα στο παιχνίδι. Μας βοηθά να δώσουμε κάτι παραπάνω στο γήπεδο. Είναι ωραίο που με ξέρει ο κόσμος, αλλά μην ξεχνάμε πως είμαι μόνο δεκαοχτώ ετών. Πρέπει να δουλέψω πολύ”.

Όπως κάθε νεαρός αθλητής, έχει και αυτός τα είδωλά του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Από τους πιο παλιούς, μου αρέσει ο Λάρι Μπερντ. Ο τρόπος που έπαιζε, ο τρόπος που σκεφτόταν στο παρκέ. Από τους νεότερους, προτιμώ τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Είναι πιο δυνατός από τους σέντερ και πιο γρήγορος από τους πόιντ γκαρντ”.

Τέλος, μίλησε και για το σύλλογό του, τον Παναθηναϊκό υπογραμμίζοντας ότι: “Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει εκεί. Ο Διαμαντίδης είναι ο πιο έμπειρος. Χρησιμοποιεί το μυαλό του, ξέρει πότε να πασάρει, πότε να σουτάρει. Ξέρει πάντα τι πρέπει να κάνει. Έχω πολλά πράγματα να μάθω ακόμη. Χρόνο με το χρόνο βλέπω ότι βελτιώνομαι, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά”.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…