Κεντρική NBA Στους Χοκς ο Αγραβάνης
NBA

Στους Χοκς ο Αγραβάνης

agravanis

agravanis

Παράδοση χτίζει το ελληνικό μπάσκετ στα ντραφτ του ΝΒΑ, καθώς για τέταρτη σερί χρονιά Έλληνας αθλητής επιλέγεται από ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αγραβάνη, τον νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος επιλέχθηκε στο No 59 από τους φιναλίστ των φετινών τελικών της Ανατολής, Ατλάντα Χοκς.

Τα “Γεράκια” θα έχουν τα δικαιώματα του Έλληνα διεθνή άσου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Αγραβάνης θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ.

Νο 1 ο Τάουνς, Νο 3 ο Οκαφόρ, στην πεντάδα ο Εζόνια

Στο Νο 1 του ντραφτ, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς επέλεξαν, όπως αναμενόταν, τον Καρλ Άντονι Τάουνς, ωστόσο στο Νο 2 είχαμε μία μίνι έκπληξη, καθώς οι Λέικερς δεν επέλεξαν τον Όκαφορ, αλλά τον Ντ’ Άντζελο Ράσελ, με τον Όκαφορ να καταλήγει στα χέρια των Σίξερς στο Νο 3.

Οι Νιού Γιορκ Νικς επέλεξαν στο Νο 4 τον Κρίσταπς Πορτζίνγκις της Σεβίλλη, ενώ οι Μάτζικ επέλεξαν στο Νο 5 τον Μάριο Εζόνια της Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε με τους Ουίλι Κόλει – Στέιν (Κινγκς), Εμάνουελ Μουντιάι (Νάγκετς), Στάνλεϊ Τζόνσον (Πίστονς), Φρανκ Καμίνσκι (Χόρνετς), Τζάστις Ουίνσλοου (Χιτ).

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ευρωπαίους παίκτες, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ της Παρτιζάν επιλέχθηκε στο Νο 26 από τους Σπερς, ο Τσεντί Οσμάν της Εφές επιλέχθηκε στο Νο 31 από τους Τίμπεργουλβς, ο Γκιγκέρμο Ερνάνγκομεζ της Σεβίλλη βρέθηκε στο Νο 35 (Σίξερς), ο Αρτούρας Γκουντάιτις της Ζαλγκίρις στο Νο 47 (Σίξερς), ο Μάρκους Έρικσον της Μπαρτσελόνα στο Νο 50 (Χοκς), ο Ντάνιελ Ντίεθ της Ρεάλ στο Νο 54 (Τζαζ), ο Νίκολα Ραντίσεβιτς της Σεβίλλη στο Νο 56 (Νάγκετς) και ο Λούκα Μίτροβιτς του Ερυθρού Αστέρα στο Νο 60 (Σίξερς).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…