Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Στόχος η νίκη στα βατά ματς

Στόχος η νίκη στα βατά ματς

dikaioulakos-ethniki

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών, με τον  Ομοσπονδιακό προπονητή, Τζώρτζη Δικαιουλάκο να κάνει λόγο για υπέρβαση από την πλευρά των παικτριών του. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε την παρουσία του στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, μετά το “δώρο της Τουρκίας” η οποία θα διεξαχθεί στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, και τώρα θα τεθεί αντιμέτωπο με την πανίσχυρη Γαλλία.

Αναλυτικά:
“Τώρα, πλέον, φθάσαμε στο δεύτερο γύρο, μπήκαμε στις δώδεκα καλύτερες ομάδες και τα πράγματα όσο πάνε γίνονται και πιο δύσκολα. Εμείς, όμως, έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πίστη. Σαν να μας έχει φύγει ένα άγχος, γιατί τα κορίτσια ήθελαν πολύ να περάσουν στον επόμενο γύρο. Αυτό είχαν να το πετύχουν από το Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Λετονία. Η Γαλλία που παίζουμε αύριο (17/06) μας περιμένει κι αυτή υποψιασμένη. Όλοι φοβούνται την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Θα προσπαθήσει να ανοίξει τη διαφορά από την αρχή κι εμείς πρέπει να μείνουμε όσο γίνεται πιο κοντά στο σκορ. Αν και για εμάς δεν είναι ο στόχος να κερδίσουμε τη Γαλλία, όσο να πάρουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια που είναι πιο βατά“.

Για την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά κι εν γένει τις παίκτριές του, πρόσθεσε: “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Εννοείται ότι υπερβάλλουμε εαυτούς σε πολλά σημεία των παιχνιδιών. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα κορίτσια και την προσπάθεια που δείχνουν, γιατί αγωνίζονται σε μια ομάδα που αποτελείται από πολλές και καλές παίκτριες, αλλά δεν έχει χημεία. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αλλά, όμως, πάνω από όλα παίζουμε για τη χώρα μας και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που μπορούμε και εκπροσωπούμε επάξια και φέρνουμε στις πλάτες μας όλο το γυναικείο μπάσκετ. Την ώρα που μπαίνουμε στο παιχνίδι έχουμε ένα σκοπό και ένα πλάνο και πώς θα μείνουμε σε αυτό, για να κατορθώσουμε να φθάσουμε στη νίκη. Δεν παραγνωρίζουμε ότι παίζουμε με πολύ δυνατές ομάδες κι αυτό φαίνεται. Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίκτριες κοντά στα δύο μέτρα και που παίζουν χρόνια στην Ευρωλίγκα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…