Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στην Κίνα η Ευρωλίγκα

Στην Κίνα η Ευρωλίγκα

euroleague kina

euroleague kina

Νέα συνεργασία επετεύχθη για την Ευρωλίγκα, η οποία όπως ενημέρωσε σήμερα συμφώνησε με την κινεζική HBN (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.) με σκοπό τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα της στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα έχει διάρκεια 15 χρόνων, οι στόχοι θα επαναπροσδιορίζονται ανά 5 έτη, ενώ το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η Ευρωλίγκα έκανε το πρώτο της άνοιγμα στις αγορές της Κίνας το 2007, τότε που η ΤΣΣΚΑ και η Μπένετον αγωνίστηκαν κόντρα στην ομάδα του Γιάο Μινγκ, στη Σανγκάη. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν από το 2010 και μετά η Άλμπα Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

“Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η Ευρωλίγκα και οι οργανισμοί-μέλη της αποφάσισαν να επενδύσουν στην αγορά της Κίνας λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και της απήχησης του μπάσκετ στη χώρα. Παρουσιάζονται ευκαιρίες για την προώθηση της και η συμφωνία με την HBN αποδεικνύει ότι οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Κίνα και τους ανθρώπους της” ανέφερε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…