Κεντρική Διεθνή Σκάνδαλο διαφθοράς στη FIBA

Σκάνδαλο διαφθοράς στη FIBA

fiba

“Βόμβα” μεγατόνων έσκασε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς ένας, εκ των τριών, αντιπροέδρων της, έχει τεθεί υπό έρευνα, από τις αρχές, για ενδεχόμενη περίπτωση διαφθοράς! Όπως μετέδωσε η Washington Post, ο Ξιάο Τιάν, είναι ύποπτος για δωροληψία αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, περαιτέρω, λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Κίνας, Ξι Τζινμπίνγκ, από τότε που ανέλαβε την εξουσία, στα μέσα του 2013, έχει εξαπολύσει τεράστια εκστρατεία κατά της διαφθοράς μεταξύ στελεχών του κράτους και υπεύθυνων σε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό γιατί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, η Κίνα έλαβε τεράστια κονδύλια για να αναβαθμίσει όλες της, τις υποδομές, γεγονός που διευκόλυνε την παράνομη παρακράτηση μεγάλων ποσών από τους αρμόδιους.

Ο Τιάν, που είναι, επιπλέον, και υφυπουργός αθλητισμού της Κίνας με τομέα ενασχόλησης το μπάσκετ, έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και τον αρμόδιων, για τη διαφθορά, φορέων και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Κανένα μέλος της FIBA δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, το οποίο αν εξελιχθεί αρνητικά θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την ίδια και θα μειώσει το κύρος της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 13/4

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών (13/4) αθλητικών μεταδόσεων. 22:15 COSMOTE SPOR…