Κεντρική Ασίστ Basketbase Ποντάρει στα σίγουρα

Ποντάρει στα σίγουρα

korolev panionios rethimno

korolev-panionios-rethimno

petridis-giorgosΟ Γιάροσλαβ Κορόλεφ “γυάλισε” στους ανθρώπους του Ρεθύμνου Cretan Kings από καιρό. Κάτι η συνολική καλή εικόνα του Ρώσου με τον Πανιώνιο, κάτι και οι δύο πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια,, οδήγησαν τους Κρητικούς στην απόφαση να κάνουν ουσιαστικά την πρώτη κίνηση των ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενόψει της νέας περιόδου.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings πάντως έχει παράδοση στην επιλογή ξένων παικτών με εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οχι πως δεν έχει επιλέξει και πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες όμως σε κάθε σεζόν, υπάρχουν παίκτες που πηγαίνουν στην Κρήτη έχοντας περάσει και από άλλες ομάδες της κατηγορίας. Την περίοδο 2007-2008, την παρθενική του Ρεθύμνου Cretan Kings, ήταν ο Γιούριτσα Ζούζα που μπορεί πριν τη συγκεκριμένη σεζόν να μην έπαιζε στη χώρα μας αλλά στην πατρίδα του με την Τσιμπόνα ωστόσο είχε ήδη φορέσει παλαιότερα με το Ηράκλειο, τον Παναθηναϊκό και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας κατά σειρά.

Επιστρέφοντας στη “μεγάλη” κατηγορία, οι Κρητικοί επέλεξαν την περίοδο 2011-2012 τον Ντιόντε Κρίστμας που προερχόταν από πολύ καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν ενώ το καλοκαίρι του 2012 ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Ούρος Ντούβνιακ που επίσης είχε παίξει στο “Δικέφαλο του Βορρά” τη σεζόν που είχε περάσει. Ενα χρόνο μετά, η επιλογή ξένου παίκτη με προϋπηρεσία στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Εσθονός Γκρέγκορ Αρμπετ που προερχόταν από την Καβάλα.

Το καλοκαίρι του 2014 το Ρέθυμνο Cretan Kings επέλεξε δύο ξένους παίκτες με ελληνικό παρελθόν, συμφωνώντας τόσο με τον Μουχάμεντ Φαγιέ που τις δύο σεζόν που είχαν προηγηθεί έπαιξε σε Ικαρο και Πανελευσινιακό, όσο και με τον Τρέβις Σίμπσον που είχε αγωνιστεί την προηγούμενη σεζόν στον Κολοσσό H Hotels. Ετσι ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ γίνεται ένας ακόμη κρίκος σε αυτήν την ιδιαίτερη αλυσίδα για τους Κρητικούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…