Κεντρική Basket League Άρης “Περιμένουμε τις εξελίξεις”

“Περιμένουμε τις εξελίξεις”

priftis

priftis

Για όλους και για όλα μίλησε στον Ραδιοφωνικό ΣταθμόΣπορ Fm 94,6“, ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε αρκετά πράγματα γύρω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ μίλησε και για τον αθλητή του συλλόγου, Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ο οποίος δεν είναι σίγουρο αν θα μείνει στον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν ο Άρης έπιασε φέτος ταβάνι: “Το πρόσημο είναι αναμφίβολα θετικό. Δεν μπορώ να πω πως ξεκινώντας την σεζόν είχαμε το μυαλό μας στην τετράδα. Ήμασταν πιο συνετοί στην προσδοκίες μας. Ήταν μια σεζόν δύσκολη για το σωματείο, αφού είχε να αντιμετωπίσει μια νέα εμπειρία με το Άρθρο 99 και τις οφειλές προς το δημόσιο. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και των δύο. Να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε μια χρονιά με πολλά οικονομικά εμπόδια. Είμαστε σε καλύτερο σημείο αναφοράς για το ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν“.

Για το ότι είναι ένας απ’ τους λίγους τεχνικούς που έχουν ολοκληρώσει μια σεζόν στον Άρη: “Σε οποιαδήποτε ομάδα, οποιαδήποτε σεζόν, όσο δυνατή ομάδα και να έχει δημιουργηθεί και όσο μεγάλο κι αν είναι το όνομα του προπονητή υπάρχουν 2-3 χρονικά σημεία μες στη σεζόν που καλείσαι να δείξεις ότι έχεις μια καλή ομάδα, αλλά και αποφασιστικότητα για να μην πάρεις αποφάσεις εν θερμώ μετά από κάποιες δυσκολίες. Είναι καθαρά θέμα διοίκησης και συνεργασίας της διοίκησης και του προπονητή με τους παίκτες, ώστε όλα όσα έχουν οργανωθεί το καλοκαίρι, όταν σχεδιάζεται το ρόστερ, να περιβληθούν με εμπιστοσύνη. Το ότι είμαι ένας απ’ τους έξι προπονητές που έχουν ολοκληρώσει τη σεζόν στον Άρη, σε πολύ μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην ψυχραιμία και την εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση αλλά και τους παίκτες. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αλλαγές παικτών ή επιπλέον προσθήκες. Το αποφύγαμε, είχαμε κάποιες αποχωρήσεις και κάποιες αναγκαστικές προσθήκες”.

Για την επόμενη σεζόν και τις προσπάθειες συμμετοχής στο Eurocup: “Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωλίγκας για τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Ταυτόχρονα κάνουμε κάποιες σκέψεις και σιγά σιγά προχωράμε σε επαφές με σκοπό να φτιάξουμε το νέο ρόστερ, χωρίς να παίρνουμε οριστικές αποφάσεις για την ώρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμμετέχουμε. Έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε είτε στο Eurocup είτε στο Eurochallenge. Υπάρχει και αυτή η εκδοχή στο μυαλό μας”.

Για τον κόσμο του Άρη: “Ο κόσμος έχει την επιθυμία της επιστροφής του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η έλευση του κύριου Λάσκαρη είναι γεγονός που βοηθάει αυτή την εξέλιξη. Νομίζω πως είμαστε κοντά σε αυτό. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει“.

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ: “Δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Ίσως και ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμα. Αναμφίβολα, υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους. Σίγουρα ως Άρης και εγώ προσωπικά επιθυμούμε πολύ την παραμονή του. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα. Θέλουμε να παραμείνει. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί και σε συνδυασμό με την ηλικία του και την εμπειρία που απέκτησε με τον ηγετικό ρόλο στον Άρη δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους μεγάλους συλλόγους. Ξέρει πως με δουλειά θα πάει ακόμα πιο μπροστά. Είναι ένα παιδί που έχει συνείδηση. Για την παραμονή του θα παίξει ρόλο και η συμμετοχή του στο Eurocup. Σίγουρα, η φυγή του ή η παραμονή του θα αλλάξει τα δεδομένα στον Άρη. Περιμένουμε τις εξελίξεις“.

Για τους τελικούς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού: “Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει περισσότερη σταθερότητα, έχοντας συγκεκριμένο κορμό παικτών. Παίζει μεγάλο ρόλο την εξέλιξη μιας δύσκολης και μακριάς σεζόν που και οι δύο ομάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν με εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι δημιούργησε μια νέα ομάδα. Προέκυψαν τραυματισμοί και στους δύο, όμως εκεί φάνηκε η διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει ένα κορμό που στις δύσκολες στιγμές τον κράτησε στα θετικά αποτελέσματα. ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, έχει προσελκύσει νέα παιδιά και με υπομονή θα επιστρέψει στις επιτυχίες“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…