Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Άρης 62-51

ΠΑΟΚ – Άρης 62-51

Kevin Langford

BASKET LEAGUE / ÐËÅÉ ÏÖ / ÌÉÊÑÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ / PLAY OFF / 3RD PLACE / ARIS - PAOK

“Δικέφαλη” κυριαρχία…
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στα φετινά πλέι οφ, επιβλήθηκε του Άρη με 62-51 και έκανε το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1. Τώρα, οδεύει ξανά για το Αλεξάνδρειο, με σκοπό να πάρει το “διπλό” και να διατηρήσει τα κεκτημένα της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος και δη την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στο Γιούροκαπ.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους “κιτρινόμαυρους” και επέβαλε πλήρως τον “νόμο” τους τις τρεις πρώτες περιόδους, χτίζοντας διαφορές 17 πόντων. Στην τελευταία περίοδο όμως, οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και επιχείρησαν να κάνουν ένα επικό comeback, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 14 πόντους, που κατέβασε και 5 ριμπάουντ, ενώ οι Τζέικ Όντουμ και Μαρκ Κάρτερ τον πλαισίωσαν, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τον Άρη, μοναδικός διψήφιος ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 10 πόντους, έχοντας και 8 ριμπάουντ, και ακολούθησε ο Κώστας Χαρίσης με 9 πόντους.

Ο Όντουμ, ο Κάρτερ (εις διπλούν) και ενδιάμεσα ο Χαρίσης, έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο παιχνίδι και εν τέλει, το ρόδι έσπασε ο Βεζένκοφ με τρίποντο, ύστερα από ένα λεπτό αγώνα. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν σφοδρή και μεταφράστηκε με ένα σερί 9-0 δια χειρός Όντουμ, Λάνγκφορντ και Σαλούστρου που έδωσε αέρα 6 πόντων (9-3 στο 4′) στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν ξανά έχασε το προβάδισμα μέχρι την κόρνα της λήξης! Το 9-3 έγινε 14-5 (στο 5′) χάρη στους Κάρτερ και Λάνγφορντ, και ο Δημήτρης Πρίφτης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες του. Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν, όμως, κάτι περισσότερο από το να μειώσουν στους 6 πόντους (14-8 στο 6′) και λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν την απόσταση τους στο +11 (22-11 στο 9′) με μπροστάρηδες τους Τσόχλα και Μαργαρίτη για να έρθει ο Σίμτσακ και να διαμορφώσει το 22-13, του εναρκτήριο δεκαλέπτου.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ έγινε ακόμα πιο εμφανής στη δεύτερη περίοδο. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 7 πόντους (22-15 στο 11′ και 27-20 στο 14′) ενώ μεγαλύτερη τιμή της ήταν το +17 (39-22 στο 18′), το οποίο έκανε ο Μπρέμερ με τρίποντο. Ακολούθησε ένα γρήγορο 4-0 των φιλοξενούμενων, με σουτ του Πάσαλιτς και δύο βολές του Ριντ, (39-26 στο 19:46) προτού ο Μαργαρίτης, όντας κατά το ήμισυ εύστοχος από τις βολές, κάνει το 40-26 του πρώτου μέρους.

Αμφότερες οι ομάδες αντιμετώπισαν δυσκολίες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, σουτάροντας με 58% και 43%, αλλά η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ από κοντινή και μέση απόσταση (9/18 και δη 50%) έκανε τη διαφορά.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης χαρακτηρίστηκαν από λανθασμένες επιθετικές επιλογές του Άρη, και επιθετική δυστοκία του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί για να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, έδειχναν ανήμποροι να κοντράρουν τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι είχαν επιβληθεί πλήρως και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ως αποτέλεσμα, η ψαλίδα παρέμενε ορθάνοιχτη και δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 15 πόντους (45-30 στο 24′).

Η τελευταία περίοδος κινήθηκε σε διαφορετικούς ρυθμούς και δη κιτρινόμαυρους. Το 51-35, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έγινε 53-45 στα πρώτα 4:30 του τέταρτου, με τον Άρη να τρέχει επιμέρους 10-3 και να δίνει νέο νόημα στην αναμέτρηση. Οι ασπρόμαυροι απάντησαν με σερί 5-0 το οποίος επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (68-45) στο 37ο λεπτό και, ουσιαστικά, έκρινε την υπόθεση νίκη καθώς η απόσταση δεν μειώθηκε ποτέ ξανά κάτω από τους 9 πόντους (60-51 στο 19:15).

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Πηλοΐδης – Μητσόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 40-26, 51-35, 62-51.
ΠΑΟΚ ( Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 7 (2), Λάνγκφορντ 7, Λιάπης, Κάρτερ 10 (2), Τσόχλας 4, Δέδας 2, Μαργαρίτης 14 (1), Όντουμ 11 (1), Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος 3.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 5 (1), Τσιάρας, Ριντ 2, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 10 (2), Νέιμικ 2, Μούρτος 7, Σίμτσακ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…