Κεντρική Διεθνή “Ωμός” εκβιασμός της FIBA

“Ωμός” εκβιασμός της FIBA

bauman

bauman

Αφού κατάλαβε πως τα σχέδια της δεν γινόταν να περάσουν με το… “καλό”, η FIBA επέλεξε τη λύση του εκβιασμού προκειμένου για να αναλάβει η ίδια τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να τις αφαιρέσει από την Ευρωλίγκα. Βλέποντας, λοιπόν, την ανένδοτη στάση των επαγγελματικών λιγκών και των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία απείλησε τις Ομοσπονδίες της Κροατίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, των Σκοπίων, της Βοσνίας και του Μαυροβούνιου, πως θα αποβάλλει τις εθνικές τους ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού αν δηλώσουν συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, γνωστοποίησε στην Κροατία πως θα αναθέσει αλλού τη διοργάνωση του ομίλου του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ, που έχει αναλάβει η χώρα, και θα τον αναθέσει αλλού! Εναλλακτικές είναι μια ακόμα γαλλική πόλη -πλην Μονπελιέ και Λιλ– και η Ελλάδα! Με λίγα λόγια, η FIBA απαιτεί να της ανατεθούν πλήρως τα εθνικά πρωταθλήματα των προαναφερθέντων χωρών όπερ και σημαίνει αποκλεισμός των ομάδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της Ευρωλίγκα!

Ο γενικός γραμματέας της κροατικής ομοσπονδίας, Ζέλικο Ντράκσιτς, δήλωσε ότι “το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας” ενώ σφοδρή ήταν η αντίδραση του γενικού διευθυντή της Τσεντεβίτα, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, ο οποίος τόνισε πως “η FIBA έχει τη δύναμη να απειλεί όμως αυτό που κάνει τώρα δεν είναι προς όφελος του μπάσκετ. Είναι ολοφάνερο ότι η FIBA δεν έχει άλλο τρόπο για να πετύχει τους σκοπούς της από τις απειλές“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…