Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Όλα ανοιχτά για Παπαγιάννη

Όλα ανοιχτά για Παπαγιάννη

papagiannis pao

papagiannis-pao

Αν γράφαμε το ίδιο κομμάτι πριν από έναν – δύο μήνες, θα βάζαμε… στοίχημα ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης ετοιμάζει βαλίτσες για τις ΗΠΑ. Η ζωή αλλάζει, τα δεδομένα αλλάζουν, μαζί και οι αποφάσεις. Και μπορεί, το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας, να μην έχει πάρει ακόμα απόφαση για την επόμενη μέρα του, όμως η όλη ιστορία μοιάζει με σπαζοκεφαλιά, με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Το Κεντάκι του έχει ανοίξει την πόρτα, όπως και άλλα κολέγια στην Αμερική. Ο νεαρός σέντερ θέλει να δει το όνομά του ψηλά στα ντραφτ του 2016 (ή και του 2017), αλλά πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, εκτός αν έχει δυνατότητα να βλέπει μέσα από γυάλινη σφαίρα.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολούθησε τον κεκλεισμένων των θυρών πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ δίπλα στον πατέρα του Παπαγιάννη. Και να είσαστε σίγουροι ότι δεν το έκανε τυχαία. Ο “μικρός” θέλει να μείνει, αρκεί να έχει ενεργό ρόλο, να παίζει, να προπονείται. Γιατί κι αυτό το τελευταίο, επί Ιβάνοβιτς δεν ήταν απολύτως δεδομένο. Περισσότερο έβλεπε, λιγότερο συμμετείχε.

Ο νεαρός θα κληθεί να πάρει μια δύσκολη απόφαση για το μέλλον του. Στο μπάσκετ υπάρχουν το ΝΒΑ και η Ευρωλίγκα, για όσους βλέπουν… ψηλά. Στην Ευρωλίγκα συμμετέχει. Όχι όσο θα ήθελε, αλλά συμμετέχει. Στις ΗΠΑ μπορεί να πάει και να βγάλει μάτια, ποιος είπε όμως ότι δεν υπάρχουν… κλώνοι του Ιβάνοβιτς και στην από κει πλευρά του Ατλαντικού.

Υποψηφιότητα” Μαυροκεφαλίδη

Σε αυτό το μπέρδεμα, προσθέστε και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ ήταν… φευγάτος. Η είσοδός του στο παιχνίδι, αλλά κυρίως η έξοδός του από την πεντάδα, συνοδεύονταν ενίοτε με… δυσαρέσκεια από τον κόσμο (ποτέ δεν έχει αποδοκιμάσει παίκτες του Παναθηναϊκού).

Ο διεθνής παίκτης, εκτός του ότι έχει δημιουργήσει εξαιρετική παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό (κάτι που ποτέ δεν περνά απαρατήρητο), κάνει απίστευτα πλέι οφ. Και σε αυτό είναι απόλυτα συνεπής, γεγονός που ανεβάζει τις μετοχές του. Ακόμα δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση, όμως όσοι έχουν μάτια βλέπουν…

Η όλη κουβέντα θα ήταν άκαιρη, καθώς αυτή τη στιγμή ουδείς ασχολείται με το αύριο, όταν μπροστά μας υπάρχει ο πρώτος τελικός. Μόνο που από αυτά τα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό θα κριθούν τα πάντα. Η συμμετοχή, η εμφάνιση, η αποτελεσματικότητα καθενός, θα κρίνει μια σειρά από δεδομένα.

Αν θα μείνει πρώτος προπονητής ο Σωτήρης Μανωλόπουλος (σε αυτήν την περίπτωση ΔΕΝ φεύγει ο Παπαγιάννης), αν δεν μείνει ποιος θα έρθει, αν θα μείνει ο Μαυροκεφαλίδης, αν ο μικρός θα έχει χώρο (αν, δηλαδή, θα είναι τρίτος ψηλός).

Βεβαίως υπάρχει και το Παγκόσμιο, εκεί όπου ο διεθνής σέντερ θα παίξει αντίπαλος με παιδιά της ηλικίας του και θα δείξει τα… μούσκουλα και το ταλέντο του. Όπως και να ‘χει, το καλοκαίρι θα είναι θερμό κι ο Παπαγιάννης ένα από τα πιο… καυτά ονόματα. Όχι άδικα, καθώς δεν υπάρχει (και δεν υπήρξε) άλλος Έλληνας παίκτης που να βλέπει με αξιώσεις την πρώτη 10άδα των ντραφτ…

Πηγή: idreamteam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …