Κεντρική Διεθνή “Ο Ιτούδης με άλλαξε”

“Ο Ιτούδης με άλλαξε”

aaron jackson cska maccabi

aaron-jackson-cska-maccabi

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την αποτυχημένη εμφάνιση στο Final Four της Μαδρίτης, έστρεψε την προσοχή της στο πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε. Λίγες εβδομάδες μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ρωσικής ομάδας ο Ααρόν Τζάκσον μίλησε στην ρώσικη ιστοσελίδα sovsport.ru, δηλώνοντας λίγο πολύ πως ο Δημήτρης Ιτούδης ευθύνεται για την αγωνιστική του μετάλλαξη.

Αναλυτικά:
Σε σύγκριση με τον Ιτούδη, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Η βασική τους διαφορά ήταν στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο τρόπος του Ιτούδη είναι απλός και δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους, γιατί αν είσαι σε καλή θέση, μπορείς να σουτάρεις. Ο Μεσίνα δεν άφηνε χώρο για πρωτοβουλίες”. Είναι ευχαρίστηση να δουλεύει με τον Ιτούδη; “Ναι. Είναι από τους κόουτς που θα σου μιλήσουν, που θα σε παροτρύνουν να γίνεις καλύτερος, που έχει τον έλεγχο του ματς. Ο Μεσίνα έχει απίστευτο ταλέντο, αλλά κάποιες φορές κάνει δύσκολη την επικοινωνία. Με τον Ιτούδη ξέρεις ότι και να υπάρχει διαφωνία, θα βρεις τον τρόπο να επικοινωνήσεις”.

Ο δημοσιογράφος του είπε πως ήταν απίστευτος στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Εκείνος ομολόγησε πως: “Ηθελα να… τακτοποιήσω το λογαριασμό που είχαμε με τον Ολυμπιακό, μετά τα όσα μας είχε κάνει στον τελικό της πρώτης μου χρονιάς στην ΤΣΣΚΑ. Προσπάθησα να προετοιμαστώ με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το σώμα μου, αλλά και το πνεύμα μου. Είναι κρίμα που χάσαμε πάλι”.

Μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό, ο Καούν είχε πει πως “η ΤΣΣΚΑ δεν έχει ηγέτη”: “Κατά μία έννοια, έχει δίκιο. Είναι δύσκολο να λειτουργείς ως ο μόνος ηγέτης ομάδας που διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών παικτών. Όλοι θα μπορούσαν να ‘χουν παίξει το ρόλο του ηγέτη”.

Έχει πτυχίο ψυχολογίας και δεδομένου ότι ο Βατούτιν παραδέχθηκε πως σκέφτεται να προσλάβει ειδικό, είναι… μια λύση. Μάλιστα, έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή. “Ναι, είναι κάτι που είπα, ότι διατίθεμαι να βοηθήσω. Μπορώ να καταλάβω τους προβληματισμούς των παιδιών και πώς η επικοινωνία θα γίνει καλύτερα μεταξύ τους, ώστε να είναι όλοι άνετοι. Έτσι, το περιβάλλον θα είναι ιδανικό”.

Θέλει να μείνει στη Μόσχα, αλλά “αυτή είναι ερώτηση που πρέπει να κάνετε στην ομάδα. Ξέρουν τι μπορώ να κάνω, μαζί και ότι θέλω να συνεχίσω εδώ. Όλα εξαρτώνται από το αν με βλέπουν στην ομάδα του χρόνου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…