Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Νίκες για να προχωρήσουμε”

“Νίκες για να προχωρήσουμε”

karampatsa

karampatsa

H Eθνική Γυναικών 3×3 ρίχνεται στη μάχη των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων στο Μπακού και η Βίκυ Καραμπάτσα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τις εμπειρίες της από τους αγώνες 3×3, αλλά και για την πορεία της Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

“Συγκεκριμένους στόχους δεν θα ήθελα να θέσω, καθώς οι συνθέσεις των ομάδων δεν είναι σταθερές από τουρνουά σε τουρνουά, όμως θα ήθελα να ευχηθώ να κερδίσουμε τους αγώνες του ομίλου και να συνεχίσουμε στο τουρνουά, γιατί στο Βουκουρέστι χάσαμε τρεις αγώνες στον πόντο και μας άξιζε κάτι καλύτερο”, δήλωσε αρχικά η 19χρονη σέντερ.

Για την εμπειρία της στο 3×3: “Η εμπειρία του 3Χ3 δεν είναι πρωτόγνωρη για εμένα, καθώς συμμετείχα με τα κορίτσια και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι τον περασμένο Σεπτέμβρη. Γενικά, το απολαμβάνω πολύ και νομίζω και με την ομάδα των αγοριών και των κοριτσιών έχουμε πολύ καλή χημεία και όμορφο κλίμα”.

Για τη συμμετοχή της στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες: “Είμαι, επίσης, χαρούμενη που γίνονται στο Μπακού, που είναι μια πόλη που έχει επενδύσει πολλά τελευταία στη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων κι αναμένεται να είναι πολύ καλή εμπειρία. Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με συμμετοχή αθλητών από διαφορετικά αθλήματα και περιμένω με ανυπομονησία τους αγώνες”.

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές του 3Χ3 με το μπάσκετ που κατά κύριο λόγο παίζει τόσο με το σύλλογό της όσο και με την Εθνική Νέων Γυναικών: “Το 3×3 έχει πολλές ομοιότητες, αλλά και πολλές διαφορές σε σχέση με το 5Χ5. Είναι πολύ πιο γρήγορο, με πολλές γρήγορες εναλλαγές από άμυνα σε επίθεση και πολύ περισσότερες κατοχές. Απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, αντοχή στο “ξύλο” (καθώς είναι πολύ πιο δυναμικό) και φυσικά και λίγη τύχη. Οι αγώνες διαρκούν μόλις δέκα λεπτά και οι επιθέσεις δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα δώδεκα δευτερόλεπτα, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν προλαβαίνεις να ανακάμψεις εύκολα από μεγάλες διαφορές στο σκορ και πολύ συχνά η ομάδα που θα καταφέρει να βάλει τα πρώτα σουτ στο ματς είναι κι αυτή που θα κερδίσει εν τέλει. Έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά κι ελπίζω να πάμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτό το τουρνουά”.

Για την καλή πορεία της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών στο 35ο Ευρωμπάσκετ: “Σίγουρα, η καλή πορεία των εθνικών ομάδων δίνει περισσότερη προβολή στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, είτε αυτή η πορεία είναι της κανονικής ομάδας είτε της ομάδας 3×3. Τα κορίτσια στο Ευρωμπάσκετ κάνουν καταπληκτική πορεία κι ελπίζω να έχουμε κι εμείς ανάλογη εδώ, στο Μπακού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…