Κεντρική Basket League Άρης “Να έχουμε διάρκεια”

“Να έχουμε διάρκεια”

carter thomas aris paok

carter-thomas-aris-paok

Ο Άρης έκανε το 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών κόντρα στον ΠΑΟΚ και επιστρέφει στην Πυλαία, όπου ευελπιστεί να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε την τελευταία φορά και δη το μπρέικ, που θα τον θέσει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Ο Τόρεϊ Τόμας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, υπογράμμισε τη σημασία της αναμέτρησης και στάθηκε στον υψηλό βαθμό δυσκολίας και ξεχώρισε τη διάρκεια στην απόδοση, ως ένα από τα καθοριστικά στοιχεία για να καταλήξει το ροζ φύλλο στους “κιτρινόμαυρους“.

“Σίγουρα, εδώ που φτάσαμε, αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό ματς στη σειρά, υπό την έννοια ότι η ομάδα που θα κάνει το 2-1 θα χρειάζεται μόλις μία νίκη για να πάρει την τρίτη θέση. Ειδικά αν η ομάδα που κερδίσει είμαστε εμείς, θα έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά στην έδρα μας” ήταν η αρχική τοποθέτηση του 30χρονου γκαρντ, ο οποίος πρόσθεσε πως:

“Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ίσως πιο δύσκολο από το πρώτο της σειράς στην έδρα τους, όπου χάσαμε μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας από τη ξεκίνημα. Εκεί, αφήσαμε τη νίκη να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε, πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και το κυριότερο, να έχουμε διάρκεια. Όχι για 30 και 35 λεπτά, αλλά για 40. Αν το καταφέρουμε αυτό, έχουμε πιθανότητες για να κερδίσουμε”.

Αναφορικά με το ματς που προηγήθηκε, στο Αλεξάνδρειο, σημείωσε ότι το γεγονός πως ο Άρης ισοφάρισε “ήταν πολύ σημαντικό, αφού μείναμε ζωντανοί και η σειρά βρίσκεται στα ίσια. Αυτή η νίκη μας έδωσε ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, η οποία είναι δύσκολη αφού πρέπει να κάνουμε “μπρέικ” για να την κατακτήσουμε”.

Τέλος, αναφορικά με τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα υπέρ της ομάδας του, εξήγησε πως πρέπει “Να εκτελέσουμε σωστά, να είμαστε σκληροί στην άμυνα, όπως στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα και σαφώς περισσότερο σε σχέση με το δεύτερο ματς και να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ, κάτι που μας πλήγωσε στην εναρκτήρια αναμέτρηση της σειράς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…