Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Με οδηγό την άμυνα”

“Με οδηγό την άμυνα”

sfairopoulos1

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλή απόδοση αλλά κατάφερε να κατακτήσει το ροζ φύλλο στο ΟΑΚΑ και να κάνει το 2-0 στη σειρά των τελικών, που τον θέτει μια ανάσα από την επαναφορά στην κορυφή της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στάθηκε στην αμυντική συμπεριφορά των παικτών του, η οποία κράτησε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ φρόντισε να ρίξει τους τόνους και να υπογραμμίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

“Ήταν μια σημαντική νίκη στη σειρά των τελικών, ειδικότερα από τη στιγμή που ήρθε μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ήμασταν συγκεντρωμένοι και ελέγχαμε το ματς μέσω της άμυνας. Στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί κατά διαστήματα αλλά μείναμε μπροστά χάρη στην άμυνα.

Είναι μείζονος σημασίας να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, όπως σήμερα, και στο ΣΕΦ. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια σοβαρή ομάδα που έχει την ικανότητα να μας δημιουργήσει προβλήματα στο επόμενο ματς και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και απολύτως έτοιμοι” ήταν η τοποθέτηση του τεχνικού των Πειραιωτών, ο οποίος εν συνεχεία, συμπλήρωσε, αναφορικά με ενδεχόμενη μείωση του Παναθηναϊκό, πως:

“Έχουμε δείξει μεγάλη σοβαρότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν,σε θέματα προετοιμασίας και συγκέντρωσης. Ξέρουμε ότι η ομάδα μας έχει πληρώσει στο παρελθόν κάποια λάθη και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα επαναλάβουμε“.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κώστας Σλούκας: “Παίξαμε με μεγάλη συγκέντρωση, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και πετύχαμε μια σημαντική νίκη, μεν, η οποία δεν σημαίνει τίποτα. Είναι απλά το 2-0 και πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, όπως έχει καταδείξει η εμπειρία μου από παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις. Πρέπει να παίξουμε καλά στο ΣΕΦ και να τελειώσουμε τη σειρά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…