Κεντρική NBA “Ιπποτικό” προβάδισμα (vid)
NBA

“Ιπποτικό” προβάδισμα (vid)

cavaliers warriors finals

cavaliers-warriors-finals

Two down, two to go…
Οι αποδεκατισμένοι Καβαλίερς αποδεικνύουν πως στους Τελικούς αυτό που παίζει πρωτεύων ρόλο είναι η ψυχή και το πάθος και αυτά είναι δύο στοιχεία τα οποία καταθέτουν σε υπερθετικό βαθμό στο παρκέ. Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ για τρεις περιόδους έφθασαν να προηγούνται με 20 πόντους αλλά στο τέλος καρδιοχτύπησαν, προτού ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο, συγκλονιστικός, Μάθιου Ντελαβεντόβα γείρουν την πλάστιγγα, οριστικά, υπέρ του Κλίβελαντ. Η ιστορία βρίσκεται με το μέρος των Καβς καθώς όποτε μια ομάδα έχει πάρει το προβάδισμα (2-1) σε μια σειρά η οποία ήταν ισόπαλη (1-1) έχει φθάσει στον τίτλο το 84% των περιπτώσεων.

Ο “βασιλιάς” έδωσε συνέχεια στις μυθικές εμφανίσεις, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 40 πόντους και έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στα τρία πρώτα παιχνίδια των Τελικών (123), στην ιστορία, ξεπερνώντας κατά έναν τον Ρικ Μπάρι. Επιπλέον, κατέβασε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ, πατώντας παρκέ για 46 λεπτά! Συμπαραστάτης του ο μαχητής Ντελαβεντόβα με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τους Τρίσταν Τόμσον (10π.-13ρ.) και Τζέι Αρ Σμιθ (10π.-4ρ.) να τους πλαισιώνουν.

dellavedova-thompson

Οι “ιππότες” στηρίχτηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι στην εκπληκτική άμυνα τους, πνίγοντας τους φιλοξενούμενους και κρατώντας τους στο 40% εντός παιδιάς και 35% από το τρίποντο.

Αποτελεσματική ήταν η άμυνα στον Στεφ Κάρι, ο οποίος όμως μετά το τραγικό πρώτο ημίχρονο, μεταμορφώθηκε και κόντεψε να γυρίσει μόνος του το ματς, με την στατιστική του να δείχνει 27 πόντους με 7/13 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα! Μεταξύ των κορυφαίων ήταν ξανά και ο Άντρε Ιγκουοντάλα (15π.-5ρ.-5ασ.) ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία του Ντέιβιντ Λι (11π.-4ρ.), που αποτέλεσε την αιτία του μεγάλου comeback των Ουόριορς, στην τελευταία περίοδο.

Η επιβλητική παρουσία του Τρίσταν Τόμσον κάτω από τις ρακέτες και η εξαιρετική δουλειά του Ντελαβεντόβα πάνω στον Κάρι, τον οποίο κράτησε στους 3 πόντους με 1/6 σουτ εντός παιδιάς (1/4 τρ.), χαρακτηρίζουν το πρώτο ημίχρονο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο της ομάδας του, στον αμυντικό τομέα, καθώς άπαντες περιόρισαν τους προσωπικούς τους αντιπάλους αλλά και συλλογικά κατάφεραν να σβήσουν τα ατού των Ουόριορς, κρατώντας τους στο 34% εντός παιδιάς!

james-barnes

Στην αντίπερα όχθη, δεσπόζει η παρουσία του ΛεΜπρόν που σημείωσε 13 πόντους –και κατέβασε 9 ριμπάουντ (!)- στο πρώτο μέρος, σμπαραλιάζοντας την άμυνα των πολεμιστών με τις διεισδύσεις του.

Την ίδια στιγμή, η πιο αξιόπιστη λύση του Όκλαντ ήταν ο Ιγκουοντάλα, με 10 πόντους, με τους Κάρι, Τόμσον και Γκριν να έχουν μαζί 18 και έτεροι δύο βασικοί, Μπαρνς και Μπόγκουτ, ήταν άποντοι! Ως αποτέλεσμα, το ημίχρονο έκλεισε με ένα τρίποντο του Τζέιμς Τζόουνς, ο οποίος διαμόρφωσε το 44-37.

Ο Ντελαβεντόβα πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες στην επανάληψη, σημείωσε τους 10 από τους 28 πόντους των Καβαλίερς στην τρίτη περίοδο και σε συνδυασμό με τους 13 του ΛεΜπρόν Τζέιμς, οι ιππότες μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με αέρα 13 πόντων (72-55) ενώ έφθασαν ακόμα και το +20 (68-48). Βέβαια τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν η αμυντική προσήλωση των γηπεδούχων είχε μειωθεί. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, μάσαγαν σίδερα και έπεφταν σαν “λυσσασμένοι” σε κάθε διεκδικήσιμη  μπάλα.

Η εικόνα άλλαξε την τελευταία περίοδο. Η είσοδος του Ντέιβιντ Λι βελτίωσε θεαματικά τους Ουόριορς, οι οποίοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και με επιμέρους 18-5 πλησίασαν στους 4 πόντους (77-73), μετά από τρίποντο του Κάρι, στο 41’. Τα εναπομείναντα λεπτά έφεραν το όνομα του Ντελαβεντόβα. Ο Αυστραλός γκαρντ κατέθεσε την ψυχή του στο παρκέ με μεγάλα καλάθια και εξαιρετικές άμυνες ενώ ο Τζέιμς έβαλε μερικά μεγάλα καλάθια και έκανε ένα καθοριστικό κλέψιμο, 51 δεύτερα πριν το τέλος και εν συνεχεία στις βολές έκανε το 92-83.

curry vs warriors

Ο απίστευτος Στεφ Κάρι (του δευτέρου ημιχρόνου) αποφάσισε να πάρει την  κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενα απίστευτα τρίποντα μείωσε εκ νέου στο -3 (94-91) με 18 δευτερόλεπτα να απομένουν, όμως δεν υπήρξε συνέχεια. Ο “βασιλιάς” έβαλε όλες τις κρίσιμες βολές και το Κλίβελαντ πήρε το προβάδισμα στη σειρά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…