Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Είμαστε φιλόδοξη ομάδα”

“Είμαστε φιλόδοξη ομάδα”

charitopoulos paok rethimno

charitopoulos-paok-rethimno

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο (2/6) στην Πυλαία τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του τρίτου μεταξύ τους ημιτελικού για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο να ξεκαθαρίζει, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, πως οι Θεσσαλονικείς δεν επιθυμούν να τελειώσει η σειρά σε τρία παιχνίδια.

“Ο τρόπος με τον οποίο τελείωσαν και τα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι μας αδίκησε, γιατί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήμασταν μαζί στο σκορ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θέλουμε να δώσουμε μία συνέχεια στη σειρά και είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μην τελειώσουμε αύριο το παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι αυτό είναι μονόδρομος για μας, γιατί δεν θέλουμε να τελειώσει σε τρία ματς η ημιτελική φάση. Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε ότι μας δίνει η έδρα μας με την παρουσία του κόσμου, που τον περιμένουμε στο γήπεδο. Είναι η δύναμή μας ο κόσμος και θέλουμε το αυριανό παιχνίδι να το αντιμετωπίσουμε σαν να είναι ένας τελικός, όπως έτσι είναι κάθε παιχνίδι στα πλέι οφ”, δήλωσε ο έμπειρος Έλληνας φόργουορντ.

Για το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ στα δύο πρώτα παιχνίδια: “Στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν δείξαμε την συγκέντρωση, αλλά και την θέληση που χρειάζονταν για να κάνουμε κάτι περισσότερο. Ελπίζουμε ότι από το τρίτο παιχνίδι θα έχουμε και καλύτερη απόδοση, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια, γιατί απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα ακριβά. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα, να δείξουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι το φαβορί, αλλά παίζοντας στην έδρα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε”.

Για το κενό του Τζούλιαν Βον: “Απέναντι στον Παναθηναϊκό κάθε απουσία μετράει, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον Vaughn που είναι ο ψηλότερός μας παίκτης. Γεμίζει τη ρακέτα, παίρνει ριμπάουντ, αλλά αυτοί που μείναμε, ο Kevin, ο Μαργαρίτης και εγώ, θα πρέπει να δώσουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να καλύψουμε το κενό του, γιατί πρέπει να καλύψουμε κενό εάν θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη. Σίγουρα δεν έχουμε το βάθος που έχει ο Παναθηναϊκός, που μπορεί να βρει τρόπο για να καλύψει και μία, αλλά και δύο απουσίες, αλλά από εκεί και πέρα, όλοι μαζί, ακόμη και τα παιδιά από την περιφέρεια να προσπαθήσουμε για να καλύψουμε το κενό”.

Για το κίνητρο που υπάρχει στην ομάδα: “Υπάρχει επιθυμία για τη νίκη, θέλουμε να συνεχίσουμε την σειρά, υπάρχει κίνητρο γιατί είμαστε φιλόδοξη ομάδα και δεν φτάσαμε εδώ για να παίξουμε απλά στον μικρό τελικό. Είμαστε φιλόδοξοι, αλλά θέλουμε και πρέπει να το δείξουμε αύριο στο γήπεδο. Και σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ανάγκη από την παρουσία του κόσμου. Θέλουμε να τους δούμε στο γήπεδο, να μας στηρίξουν, να ασχοληθούν μόνο με τη δική μας ομάδα και με τίποτα άλλο και να μας δώσουν την ώθηση που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…