Κεντρική Απόλλων Π. Η παρουσίαση του Παπαχατζή

Η παρουσίαση του Παπαχατζή

papachatzis-parousiasi-apollonas

O Θανάσης Παπαχατζής είναι ο προπονητής στον οποίο εμπιστεύτηκαν τις τύχες του Απόλλωνα Πάτρας, οι άνθρωποι του συλλόγου, μετά το “αντίο” του Νίκου Βετούλα. Ο νέος τεχνικός της ομάδας παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, σήμερα (11/06), στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που συγκλήθηκε για αυτό το λόγο και κατά την οποία ο Παπαχατζής υπέγραψε το συμβόλαιο του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης, πήρε πρώτος το λόγο, καλωσορίζοντας τον νέο κόουτς: “Καλωσορίζω στην οικογένεια του Απόλλωνα τον νέο μας προπονητή, τον κ. Παπαχατζή. Από την πλευρά μου θέλω να του ευχηθώ υγεία, επιτυχίες και τύχη που χρειάζεται στον αθλητισμό και να πάνε όλα καλά σε όλα τα επίπεδα. Να έχουμε μια καλή χρονιά με επιτυχίες και επίτευξη όλων των στόχων που έχουν τεθεί από διοίκηση και προπονητή”.

Η “σκυτάλη” πέρασε στον πρόεδρο του ερασιτέχνη Απόλλωνα (και πλέον και της ΚΑΕ), Φίλιππο Καμίση: “Θα ήθελα να καλωσορίσω τον νέο μας προπονητή και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Επιτροπή Τεχνικών Θεμάτων που ασχολήθηκε με το θέμα του προπονητή” ενώ εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Γενικό Αρχηγό, Βασίλη Λιανό, και τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η, Τάκη Τσαγκρώνη, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν μαζί με στελέχη κι από άλλα αθλητικά σωματεία, ώστε να επιτρέπεται στους νεαρούς παίκτες να αγωνίζονται από τη νέα περίοδο στον Απόλλωνα και στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η.

“Απεριόριστη στήριξη”

Ο Βασίλης Λιανός, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως “Ο κ. Παπαχατζής ήταν από τις πρώτες μας επιλογές, έχοντας βάλει κάποια κριτήρια και παίρνοντας όντως σε μια δύσκολη εποχή για τον Απόλλωνα μετά από 6 χρόνια παρουσίας του κόουτς Νίκου Βετούλα. Πλέον καλείται ένας άνθρωπος να αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο και αυτό νομίζω ότι είναι μεγάλο τόλμημα. Είναι ξεκάθαρο ότι η στήριξη του Συλλόγου στον κόουτς Παπαχατζή θα είναι απεριόριστη.

Πρώτον γιατί είναι η φιλοσοφία μας, δεύτερον γιατί για να καταλήξουμε στην επιλογή του τα κριτήρια μας ήταν ξεκάθαρα. Είναι ένας προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο και ευελπιστούμε ότι ταιριάζει με τη φιλοσοφία και τους στόχους που έχουμε θέσει ως ομάδα. Τον καλωσορίζω και θέλω να τους ευχηθώ επιτυχίες. Είμαστε σίγουροι ότι όταν κάποιος δουλεύει η δουλειά βγαίνει. Να έχει υγεία. Θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό κομμάτι στην ομάδα και η διοίκηση θα είναι δίπλα του όπως πρέπει για ότι χρειαστεί. Ελπίζουμε για το καλύτερο, τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, όσο και σε επίπεδο δουλειάς”.

“Τιμή και πρόκληση”

papachatzis-parousiasi-apollonas1

Εν συνεχεία, ήρθε η σειρά του Παπαχατζή να μιλήσει, ως νέος τεχνικός της ομάδας, υπογραμμίζοντας την τιμή που αισθάνεται για το πόστο που αναλαμβάνει και την πρόκληση, που αυτό συνεπάγεται:

“Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την προτίμησή τους στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι ώστε η ομάδα μας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω στην Πάτρα. Είναι μια πόλη που έχω γνωρίσει σε μεγάλο βαθμό και ξέρω πολύ καλά ότι είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ και για έναν άνθρωπο του μπάσκετ είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να εργαστεί κάποιος και να πετύχει πράγματα.

Είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά πάνω απ’ όλα μεγάλη τιμή. Όταν ο Απόλλων, μια τόσο ιστορική ομάδα, σου αναθέτει την τεχνική της ηγεσία είναι κάτι σπουδαίο για εμένα. Είναι πρόκληση γιατί οι συνθήκες είναι άριστες. Έχουμε δικό μας γήπεδο, έχουμε κόσμο, εκπροσωπούμε μια μεγάλη πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Έχουμε ανθρώπους στη διοίκηση που ενδιαφέρονται για την ομάδα και την αγαπάνε. Όπως είπα έχουμε πολύ ποιοτικό σταφ”.

Ο λόγος πέρασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι ρώτησαν τον Παπαχατζή για:

– το αν μπορεί να ταιριάξει την αξιοποίηση νέων αθλητών με τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα: “Θέλουμε να παράγουμε μπάσκετ, να δίνουμε ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν και να εξελιχτούν και να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει ο Απόλλων για να ενδιαφέρεται ο κόσμος και να τον στηρίζει”.

– το πλάνο που θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα: “Με την βοήθεια των συνεργατών μου θα επιλέξουμε τα παιδιά από την εφηβική ομάδα και τους νεαρούς παίκτες που πιστεύουμε ότι έχουν τη δυνατότητα του χρόνου να προσφέρουν. Θα δουλέψουμε με αυτούς για έναν μήνα στην μεταβατική περίοδο. Στη συνέχεια και άμεσα θα προγραμματίσουμε την προετοιμασία μας και θα φτιάξουμε την ομάδα”.

– το αν θα έχει κλείσει το ρόστερ μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία: “Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε όλους τους παίκτες με την έναρξη της προετοιμασίας. Αυτό το θέλουν όλες οι ομάδες. Αν δούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε για να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε, τότε θα θυσιάσουμε ένα χρονικό διάστημα για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται”.

– το αν θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο τεχνικό τιμ: “Το προπονητικό τιμ είναι πλήρες. Αισθάνομαι τυχερός που θα δουλέψω με τους ανθρώπους που συμπληρώνουν το σταφ. Εχω πάρει τις καλύτερες πληροφορίες, κάποιους τους γνωρίζω από το παρελθόν πολύ καιρό και είμαστε απόλυτα καλυμμένοι και σε είμαστε υψηλό επίπεδο”.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων, ο Παπαχατζής υπέγραψε το συμβόλαιο με τον πατρινό σύλλογο ενώ στην αίθουσα παρευρέθηκαν ακόμα οι: Γιώργος Καρατζάς, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Σωτήρης Χαλκιόπουλος, Ευαγγελία Νιάρου, Νίκος Μπινιέρης, Βασίλης Γιαννόπουλος, Δέσποινα Ζέρβα, Μιχάλης Νταβλούρος, Βασίλης Βλασταράς, Αριστείδης Κολοτούρος.

papachatzis-parousiasi-apollonas-simbolaio

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Π.

Δειτε επισης

Φαβορί ο Κουταλιανός, στα υπόψιν ο Μπρατσιάκος

Φαβορί για να αποτελέσει το διάδοχο του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Απόλλ…